Ξεκινούν οι απολυμάνσεις στα σχολεία

Στα πλαίσια πρόληψης μετάδοσης του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου με τις διευθύντριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού ώστε να ξεκινήσουν οι απολυμάνσεις στα σχολεία. 

Βασικός στόχος της συνάντησης ήταν η λήψη αποφάσεων για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία αλλά και η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τη σχολική κοινότητα και την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Στα πλαίσια του διαλόγου συμφωνήθηκε πως, ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην προσαρμογή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στις νέες υγειονομικές συνθήκες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας Covid-19.

Επιπροσθέτως, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενημερώνει ότι, από σήμερα ξεκίνησαν οι διαδικασίες απολυμάνσεων των σχολικών μονάδων του Δήμου και αύριο πρόκειται να διανεμηθεί υγειονομικό υλικό (προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά) που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος, σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Τέλος, θα διανεμηθούν οι προστατευτικές μάσκες που θα διαθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ, καθώς και τα ατομικά δοχεία νερού σε μαθητές δημοτικού (προσφορά του Ιδρύματος Αθ. Λασκαρίδη), άμεσα μετά την παραλαβή τους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις