Εκπαίδευση εθελοντών δασοπυροσβεστών στις Πρώτες Βοήθειες από το Περιφερειακό τμήμα Ε.Ε.Σ Σάμου

Εκπαίδευση εθελοντών δασοπυροσβεστών στις Πρώτες Βοήθειες από το Περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σάμου

Δράσεις Αγωγής Υγείας από το Περιφερειακό τμήμα Ε.Ε.Σ ΣΑΜΟΥ στα κλιμάκια εθελοντών δασοπυροσβεστών του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Με απόλυτη επιτυχία το τμήμα Νοσηλευτικής και εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. ΣΑΜΟΥ πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών σε 69 μέλη των εθελοντικών κλιμακίων δασοπυροσβεστών Πυθαγορείου, Χώρας, Μυτιληνιών, Βαθέος και Σάμου.


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται Η 4ωρη εκπαίδευση των κλιμακίων πραγματοποιήθηκε από την εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών του Π.Τ. Σάμου κα Αναστασία Μυλωνά. Η θεματολογία του προγράμματος ήταν θεωρητική και βιωματική με αντικείμενο τις βασικές αρχές και γνώσεις στην παροχή πρώτων βοηθειών, το φαρμακείο, τσιμπήματα εντόμων αιμορραγίες, εγκαύματα, ηλίαση, θερμοπληξία.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που προβλέπονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Η συνεργασία του Τμήματος Νοσηλευτικής του Π.Τ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σάμο με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου καθώς και τους υπεύθυνους των εθελοντικών κλιμακίων ήταν άψογη, με αρωγό τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που είναι δίπλα τους στο δύσκολο έργο που επιτελούν στο νησί της Σάμου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες


Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ευχαριστεί θερμά το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Σάμου και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες για την πολύτιμη προσφορά τους, τονίζοντας τη σημαντικότητα της παρουσίας τους σε δύσκολες στιγμές.

Η συνδρομή τους είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο και για ολόκληρη την κοινωνία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου