Στην ζωή της γυναίκας στην καραντίνα αφιερωμένη η εκδήλωση της ΠΚΓ Σάμου

ΠΚΓ

Οι συνθήκες ζωής της καθημερινότητας πολλών γυναικών εν μέσω της καραντίνας ήταν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών (ΠΚΓ) Σάμου στον όμορφο αύλειο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης .

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του συλλόγου Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή η οποία ανέδειξε τις στιγμές όπου ο Σύλλογος , το γυναικείο και εργατικό κίνημα «βγήκε από το σπίτι» τη διάρκεια της καραντίνας δίνοντας αγωνιστικό μήνυμα σε ημέρες πανελλαδικής δράσης όπως στα σούπερ μάρκετ, στο Νοσοκομείο κ.α.

Αναφέρθηκε στις γυναίκες όπου συλλογικά, οργανωμένα και με προσοχή, μπορούν να τηρούν τα μέσα προστασίας της υγείας, αλλά και να διεκδικούν δικαιώματα και ανάγκες τους για Δημόσια και δωρεάν υγεία, στελέχωση του Νοσοκομείου, πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες του, εργασιακά δικαιώματα, τήρηση ωραρίου κα.

Στην συνέχεια η ψυχολόγος του «ΦΑΡΟΥ» και μέλος του συλλόγου Ευαγγελία Αμπαζή, έριξε φως σε συνθήκες ζωής της καθημερινότητας πολλών γυναικών στη Σάμο και αλλού κατά τη διάρκεια της καραντίνας, που αφορούν την αύξηση της χρήσης ουσιών και φαρμακευτικών σκευασμάτων, την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας , τη γυναίκα που βρίσκεται περισσότερο ευάλωτη σε ελαστικές μορφές εργασίας ή και στην ανεργία, τη γυναίκα που ζει σε ιδιότυπη μορφή κατοικίας όπως στη φυλακή, στο κέντρο κράτησης προσφύγων, στο ψυχιατρείο, στο δρόμο σαν άστεγη.

Για εμάς το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι» συνοδεύεται με το σύνθημα «Μένουμε ενεργές, συνδεδεμένες! Δεν μένουμε σιωπηλές» είτε σε συνθήκες καραντίνες είτε χωρίς, τόνισε η κ. Αμπαζή.

Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια από την Νανά Νικολάου, φίλη του Συλλόγου η οποία συνεπήρε με τη φωνή και τη μουσική της το κοινό.

Πηγή: voreioaigaioert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα