Υπογράφτηκε η επιδότηση για το “Αδαμάντιος Κοραής”, για Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνο

Υπογράφτηκε απ’ τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, η ανάθεση στο πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” της ναυτιλιακής εταιρείας Zante Ferries (ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ) των δυο γραμμών της Σαμοθράκης με Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο κ.Πλακιωτάκης υπέγραψε στις 24 Μαρτίου την: Αποσφράγιση οικονομικών προσφορών της υπ’ αριθμ.2252.1.1/82943/19/15-11- 2019 Προκήρυξης Αρχικού Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διάρκειας μέχρι 31/10/2020 για τις συμβάσεις ενός έτους ή μέχρι 31/10/2023 για τις συμβάσεις τετραετούς διάρκειας.

Με βάση την απόφαση, η συγκεκριμένη εταιρεία θα εισπράττει 8.850 ευρώ ανά δρομολόγιο, ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτά που ίσχυαν για την προηγούμενη σύμβαση της SAOS Ferries και μάλιστα αυξήθηκαν παράλληλα τα εβδομαδιαία δρομολόγια που είναι επιδοτούμενα από το Κράτος.

Αυτά για την γραμμή Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης, γιατί η ίδια εταιρεία με το πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής”, που τώρα έχει αντικατασταθεί από το πλοίο “ΠΡΩΤΕΥΣ” επειδή αντικαθιστά το “Διονύσιος Σολωμός” στις Κυκλάδες, κέρδισε και τον διαγωνισμό για την γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος και επιστροφή.

Η συγκεκριμένη καθιερώνεται φέτος και θα ισχύσει για 3 δρομολόγια την εβδομάδα, με αποζημίωση 14.190 ευρώ ανά δρομολόγιο, δηλαδή 42.500 ευρώ την εβδομάδα.

Πηγή: limnosreport.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις