Εγκατάσταση ειδικού διαδρόμου πρόσβασης ΑμεΑ στην παραλία του οικισμού Αγίου Ευστρατίου

Εγκατάσταση ειδικού διαδρόμου πρόσβασης ΑμεΑ στην παραλία του οικισμού Αγίου Ευστρατίου

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι εγκαταστάσεις που έδιναν πρόσβαση στη θάλασσα στους πολίτες με κινητικές ή άλλες αναπηρίες, ήταν ελάχιστες σε όλη τη χώρα. Πλέον όμως, αρκετοί Δήμοι έχουν τοποθετήσει σε παραλίες εντός των διοικητικών τους ορίων, ειδικές ράμπες και εξοπλισμό αυτόνομης πρόσβασης. Με την εγκατάσταση της συσκευής “SEA-ACCESS” στην παραλία του οικισμού Αγίου Ευστρατίου, ο Δήμος εντάσσεται και φέτος στους φιλικούς προς τα άτομα με αναπηρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Ευστρατίου:

Η SEA-ACCESS συσκευή πτυσσόμενου διαδρόμου για την υποστήριξη της πρόσβασης των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα από την ακτογραμμή στη θάλασσα, βρίσκεται στην παραλία του οικισμού του Αγίου Ευστρατίου και είναι έτοιμη προς χρήση.

Τον πρωτοποριακό αυτό εξοπλισμό, που εγκαταστάθηκε από τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου, μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν τα ΑμεΑ μέσω του ειδικά διαμορφωμένου ξύλινου διαδρόμου που προεκτείνεται από την καμπίνα αποδυτηρίου και λουτρικών εγκαταστάσεων ΑμεΑ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Η κινητή διάταξη SEA-ACCESS, σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από την εταιρεία Akriman, μπορεί να μετακινείται με ευκολία πάνω σε ειδικούς τροχούς στην άμμο.

Τον βοηθητικό εξοπλισμό ήδη χρησιμοποίησε η ομάδα των αθλητών της Εθνικής Ομάδας BOCCIA που κατέφθασαν στο νησί μας σήμερα το πρωί για την παρουσίαση του Παραολυμπιακού αθλήματος.

Η SEA-ACCESS συσκευή πτυσσόμενου διαδρόμου σε λειτουργία.

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Αγίου Ευστρατίου-Agios Efstratios στις Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020