Για πρώτη φορά Ενθρόνιση Μητροπολίτη στον Άη Στράτη

Για πρώτη φορά Ενθρόνιση Μητροπολίτη στον Άη Στράτη – Με μεγάλη λαμπρότητα τελέστηκε η ενθρόνιση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεου Γ΄, το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Γέννησις του Χριστού Αγίου Ευστρατίου.

Γεγονός πολύ σημαντικό, αφού πρώτη φορά στα χρονικά τελείται ενθρόνιση Μητροπολίτη στο νησί του Αγίου Ευστρατίου.

Σε πανυγηρική ατμόσφαιρα και με τις δέουσες τιμές υποδέχτηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Έπαρχος Λήμνου, ο Δήμαρχος Λήμνου, ο Διοικητής 88 ΣΔΙ, ο Διοικητής 130 ΣΜ, εκπρόσωποι ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας του νησιού, το τιμητικό άγημα της ΔΑΝ Αγίου Ευστρατίου, εκπρόσωποι της ιερέας μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου, η εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, και πλήθος πιστών.

Το εορταστικό σκηνικό συμπλήρωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων Αγίου Ευστρατίου που πλημμύρισαν με ροδοπέταλα και δάφνες την πομπή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας προς τον Ιερό Ναό Γέννησις του Χριστού.

Οι ομιλίες καλωσορίσματος έγιναν από τη Δήμαρχο, τον Διοικητή της ΔΑΝ Αγίου Ευστράτιου κ. Καψόπουλο Γεώργιο, τη μαθήτρια Γ´Λυκείου Μάλαμα Γιάννου, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Γέννησις του Χριστού πατέρα Ιωάννη.

Εμφανώς συγκινημένος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιερόθεος Γ´ απευθύνθηκε στους πιστούς με ιδιαίτερα θερμά και ταπεινά λόγια.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, άτομα στέκονται, βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, γένι, καπέλο και υπαίθριες δραστηριότητεςΔήμος Αγίου Ευστρατίου