Σε δομές της Β. Ελλάδας μεταφέρονται 406 ασυνόδευτα παιδιά

Σε δομές της Β. Ελλάδας μεταφέρθηκαν 405 ασυνόδευτα παιδιά από την Λέσβο με ενέργειες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ξεκινώντας από το βράδυ της Τετάρτης ως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, οι ανήλικοι απομακρύνθηκαν από το νησί της Λέσβου με τρεις ειδικά ναυλωμένες πτήσεις. Το πρώτο αεροσκάφος, που απογειώθηκε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης από το αεροδρόμιο "Οδυσσέας Ελύτης" στη Μυτιλήνη, μετέφερε 165 ασυνόδευτα παιδιά. Η δεύτερη πτήση, με 156 ανήλικα, απογειώθηκε στις 02.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ η τρίτη, με 85 ασυνόδευτα ανήλικα, αναχώρησε στις 07.30 το πρωί.

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς δομές φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα παραμείνουν προσωρινά, καθώς συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό τόσο το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε χώρες της ΕΕ όσο και η τοποθέτηση τους σε ξενώνες μακροχρόνιας φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Συνολικά τους τελευταίους μήνες περισσότεροι από 800 ασυνόδευτοι ανήλικοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε χώρες της Ευρώπης.

Υπογραμμίζεται ότι τα ασυνόδευτα ανήλικα έχουν ήδη ελεγχθεί για Covid-19 από τον ΕΟΔΥ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις