Μυτιλήνη: Θετική στον κορονοϊό δασκάλα δημοτικού σχολείου

Άμεση λήψη μέτρων ζητούν οι γονείς μαθητών του σχολείου

Ενώ τα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα της Λέσβου έχουν φτάσει τα 160, θετική στον ιό βρέθηκε και δασκάλα του 1ου δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης, η οποία μάλιστα είχε αναλάβει θέση αναπληρώτριας σε τάξη, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τόσο η δασκάλα όσο και οι μαθητές θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Αντιδρούν οι γονείς των μαθητών του σχολείου

Την αντίδραση των γονέων προκάλεσε η διασπορά του ιού στο 1ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης, οι οποίοι μέσα από ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ζητούν:

  1. ενημέρωση για τις ενέργειες που έγιναν για απολύμανση του σχολείου.
  2. ενημέρωση για την πρόβλεψη καραντίνας (πόσες ημέρες και ποιοι)
  3. Να γίνουν δωρεάν τεστ covid σε όλους τους μαθητές που είναι σε καραντίνα καθώς και σε μέλη των οικογενειών τους που είναι σε ευπαθείς ομάδες. Τώρα και πριν την επιστροφή στο σχολείο.
  4. Και μόνιμη παρουσία εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, ο υπεύθυνος covid του σχολειού είναι εκπαιδευτικός(!)χωρίς τις ιατρικές γνώσεις που απαιτούνται σε αυτή την περίπτωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

«Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το σχολείο. Ειδικά στις υπόγειες αίθουσες ο αριθμός των μαθητών πρέπει να μειωθεί άμεσα.

Αντιδρούμε στη δρομολόγηση του κλεισίματος του σχολείου μπροστά σε αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν εξ αρχής λόγω έλλειψης επαρκών μέτρων προστασίας από την πλευρά της πολιτείας.

Είναι σαφές ότι τα δημοτικά κρατήθηκαν ανοιχτά, ενώ παρέμεναν ίδιες οι συνθήκες λειτουργίας τους(χωρίς επαναλαμβανόμενα τεστ σε δασκάλους, εργαζόμενους και παιδιά, με ανεπαρκή κτηριακή υποδομή, μεγάλο αριθμό παιδιών σε υπόγειες αίθουσες, ακόμα και χωρίς δασκάλους μέχρι πολύ πρόσφατα!) Κρατήθηκαν ανοιχτά για να πηγαίνουν οι γονείς στη δουλειά και να μην παίρνουν άδειες ειδικού σκοπού!

Η εγκληματική ανευθυνότητα κοστίζει ανθρώπινες ζωές και δε θα την ανεχτούμε!»

Περισσότερα σε Ειδήσεις