Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στη νέα υγειονομική μονάδα του ΚΥΤ Μόριας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, επισκέφθηκε χθες τη νέα υγειονομική Μονάδα του ΚΥΤ Μόριας, τη δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ και τη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων “Ηλιαχτίδα ΑΜΚΕ”.

Η υγειονομική μονάδα της Μόριας είναι συνολικής επιφάνειας 450 τετραγωνικών μέτρων και χωρητικότητας 62 κλινών. Είναι 24ωρης λειτουργίας και διαθέτει χώρο υγειονομικής απομόνωσης και ξεχωριστό χώρο υγειονομικής νοσηλείας.

Επίσης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συμμετείχε στη συνάντηση που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της Μόριας, των Παμφίλων, του Αφάλωνος και της Παναγιούδας.

Με αφορμή τη λειτουργία της νέας υγειονομικής μονάδας του ΚΥΤ Μόριας, ο κ. Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Βασική μας προτεραιότητα είναι ο περιορισμός των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Η νέα υγειονομική μονάδα που ξεκινά να λειτουργεί στο ΚΥΤ της Μόριας, δωρεά της κυβέρνησης της Ολλανδίας, αφενός έρχεται να απαντήσει σε μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για να αποσυμφορηθεί το τοπικό νοσοκομείο από τους διαμένοντες στην δομή της Μόριας και αφετέρου να αντιμετωπίσει με έναν αποτελεσματικό τρόπο την πανδημία και τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας που δημιουργούνται.

Η νέα μονάδα διαθέτει 62 κρεβάτια και 4 κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας. Είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα και αντιμετωπίζει αποφασιστικά όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχει το ΚΥΤ της Μόριας τους επόμενους μήνες».

Επισημαίνεται ότι η υγειονομική μονάδα δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο και της Τεχνικής Υπηρεσίας του υπουργείου.

Πρόκειται για μια κινητή κατασκευή από φουσκωτές σκηνές με αίθουσες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα σύστημα που λειτουργεί ως μια αυτόνομη υγειονομική μονάδα. Η κατασκευή εδράζεται σε χώρο δίπλα στο ΚΥΤ Μόριας, κατάλληλα διαμορφωμένο από το ΥΠ.ΕΘ.Α. και τον Ελληνικό Στρατό.

Η νέα υγειονομική μονάδα στελεχώνεται από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας -ΕΟΔΥ- καθώς και από προσωπικό συνεργαζόμενων ΜΚΟ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις