Καρά Τεπέ: Ελεύθερη αφέθηκε η μετανάστρια που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί

Ελεύθερη με όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε η μετανάστρια που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί στη δομή του Καρά Τεπέ

Ελεύθερη με μόνο περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε η Αφγανή μετανάστρια που προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί την προηγούμενη εβδομάδα στην προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ.

Η 26χρόνη μετανάστρια είχε απελπιστεί που δεν έγινε δεκτό το αίτημα της για μετάβαση στη Γερμανία και προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της βάζοντας φωτιά στην σκηνή οπού διέμενε. Ωστόσο, οι αρχές την είχαν οδηγήσει στον Εισαγγελέα για να ανακριθεί με την κατηγορία του εμπρησμού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δικηγόρων που ανέλαβαν την υπεράσπιση της 26χρόνης μετανάστριας, «δεν στοιχειοθετείται το κακούργημα του εμπρησμού με κίνδυνο ζωής, καθώς απλά υπέστη φθορές μια σκηνή χωρίς να κινδυνεύσει άνθρωπος και οι όποιες φθορές δεν μπορούν να αποδοθούν σε δόλο της». Παράλληλα, από τους δικηγόρους της τονίζεται η κακή ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας καθώς ήθελε να φύγει για τη Γερμανία και ήλπιζε αυτό να συμβεί πριν γεννήσει.

«Προσπαθούσε μέρες να αυτοκτονήσει»

«Αντιμετώπιζε προβλήματα στην εγκυμοσύνη και βρίσκονταν σε δύσκολες συνθήκες μέσα στον καταυλισμό. Απελπίστηκε όταν δεν έφυγε για Γερμανία γιατί άλλες γυναίκες πρόσφυγες που γέννησαν στο νοσοκομείο και επέστρεψαν στον καταυλισμό δεν ένιωθαν καλά», επεσήμαναν οι δικηγόροι.

«Μάλιστα όπως είπε στη δικηγόρο της, προσπαθούσε μέρες να αυτοκτονήσει, έψαχνε να βρει σκοινί και τελικά αποφάσισε να αυτοπυρποληθεί χωρίς όμως να θέσει σε κίνδυνο κανέναν αφού είχε βγάλει όλους απ' έξω.

Είναι σε άσχημη κατάσταση ψυχολογικά, παρουσιάζει στρες και απώλεια μνήμης και θα της παρασχεθεί ψυχολογική βοήθεια. Θα ζητήσουμε άρση των περιοριστικών όρων ώστε να μπορέσει να μετεγκατασταθεί στη Γερμανία», κατέληξαν οι δύο δικηγόροι.

Περισσότερα σε Ειδήσεις