Κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού στο νησί

Κανένα νέο κρούσμα είτε μεταξύ των Ελλήνων είτε μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα στη Λέσβο» δηλώνει κατηγορηματικά  ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης.

Όπως τονίζει «όλες οι απαντήσεις στα δείγματα που στείλαμε και έχουν ελεγχθεί και αφορούν ύποπτα περιστατικά είναι αρνητικές. Με εξαίρεση την πρώτη ασθενή που νόσησε μετά την επίσκεψη της στους Άγιους Τόπους και η οποία ακόμα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο δεν έχουμε άλλα περιστατικά ασθενών από κορονοϊό» συνεχίζει.

Εκφράζοντας τη συγκρατημένη του αισιοδοξία, αφού η χρονική απόσταση από τότε που ξεκίνησε η νόσος της κυρίας αυτής από το Πλωμάρι με το σήμερα επιτρέπει στους γιατρούς να πουν με βεβαιότητα πια ότι ο ιός δεν μεταδόθηκε από αυτήν σε κανέναν άλλον από το περιβάλλον της.

Όπως έγινε γνωστό άλλα επτά δείγματα απαντήθηκαν σήμερα αρνητικά από το ινστιτούτο Παστέρ που ελέγχει τα δείγματα που στέλνονται από το νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Φυσικά τα ύποπτα περιστατικά και μέχρις ότου απαντηθούν τα δείγματα τους παραμένουν εφόσον θεωρούνται σοβαρά σε θαλάμους απομονωμένους στο Νοσοκομείο. Και φυσικά κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους παρά το ότι έχουν αρνητικές απαντήσεις στη νόσηση από κορονοϊό παραμένουν νοσηλευόμενοι αφού οι πνευμονίες από τις οποίες πάσχουν άλλων παθολογικών αιτιών χρήζουν νοσηλείας.

«Οι ψεύτικες ‘ειδήσεις’ που βλέπουν το φως ιδίως μέσω του Διαδικτύου κάνουν κακό στην υγεία. Δημιουργούν πανικό, προκαλούν αμφισβήτηση της αλήθειας των ειδικών επιστημόνων και των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και πρέπει να απομονωθούν. Ίσως περισσότερο κι απ’ ότι το κορονοϊός» δήλωσε χαρακτηριστικά για το φαινόμενο των ψεύτικων ή και υπερβολικών ειδήσεων σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού κορυφαίος Λέσβιος επιστήμονας του χώρου της δημόσιας παροχής υπηρεσιών υγείας.

Πηγή: stonisi.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις