Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια - Στην ανακρίτρια ο 55χρονος που πυροβόλησε μετανάστες

Σε λίγη ώρα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον της ανακρίτριας Μυτιλήνης ο 55χρονος κτηνοτρόφος που κατηγορείται πως την περασμένη Τετάρτη πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο αλλοδαπούς που μαζί με άλλους μετανάστες, προσπάθησαν να κλέψουν ζωντανά από το μαντρί του.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σόμπολος

Ήδη η αστυνομία έχει λάβει έκτακτα μέτρα καθώς οι κάτοικοι της Μυτιλήνης, ειδικά αυτοί που ζουν σε χωριά κοντά στο ΚΥΤ Μόριας έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές και κλοπές από ορισμένους εκ των 15.000 και πλέον μεταναστών που βρίσκονται στη δομή του νησιού.

«Κατάλαβε ότι έρχονταν ξανά για να τον κλέψουν»

Ο 55χρονος Η.Ε. στις έξι το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βρισκόταν στο μαντρί του στην περιοχή του Αφάλωνα. Ξαφνικά διαπιστώνει πως μια ομάδα περίπου 15-20 άτομα έφταναν στο μαντρί του. Η γύρω περιοχή δεν έχει τίποτε άλλο παρά καλλιεργήσιμες εκτάσεις, βρίσκεται σχεδόν έξι χιλιόμετρα μακρυά από το κάμπ της Μόριας και το κυριότερο, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Παναγιώτη Κουφέλο, "την Κυριακή του Πάσχα αλλά και δύο ημέρες αργότερα, την Τρίτη, του είχαν κλέψει διαδοχικά δύο και πέντε, σύνολο επτά ζωντανά από το μαντρί. Ζωοκλοπές οι οποίες καταγγέλθηκαν άμεσα στην αστυνομία και τις δύο φορές. Ο άνθρωπος κατάλαβε ότι έρχονταν ξανά για να τον κλέψουν".

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στην kedenews.gr ο κ. Κουφέλος, ο κατηγορούμενος μπήκε στο μαντρί, πήρε μια παλιά μονόκανη καραμπίνα και φυσίγγια, πυροβολεί μια φορά, χωρίς να προλάβει να στοχεύσει. Δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει τραυματίσει δύο εκ των μεταναστών, τον έναν στην πλάτη και τους γλουτούς, τον άλλο στην πλάτη, ενώ για εκφοβισμό ρίχνει άλλες δύο μπαταριές στον αέρα.

Οι μετανάστες φεύγουν και ο κτηνοτρόφος, όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς επέστρεψε στο μαντρί του. Οι μετανάστες, γύρισαν στο ΚΥΤ Μόριας κόπου κατήγγειλαν στους αστυνομικούς την επίθεση που δέχθηκαν. Στην αστυνομία κατήγγειλαν ότι δεν είχαν σκοπό να κλέψουν, απλά έκαναν περίπατο. Την επομένη το πρωί, οι αστυνομικοί κάλεσαν στο τμήμα τον 55χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος τους επιβεβαίωσε το περιστατικό, ενώ ενημερώθηκε και για τους τραυματισμούς.

Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Ο κτηνοτρόφος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Προσπάθησε να σώσει την περιουσία του υποστηρίζει ο 55χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος, εργάζεται ως μαραγκός. Όμως, τους τελευταίους δύο μήνες λόγω της καραντίνας δεν είχε δουλειά και ασχολείτο αποκλειστικά με τα 25 πρόβατα που είχε στο μαντρί του για να επιβιώσει ο ίδιος, η σύζυγος του, ο γιος τους που μένει μαζί τους και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά και η κόρη τους που είναι φοιτήτρια σε άλλη πόλη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του, "δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ενήργησε χωρίς να βρίσκεται σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς είχαν προηγηθεί οι δύο άλλες κλοπές τις προηγούμενες ημέρες. Το όπλο ανήκε στον πατέρα του και το είχε παρατημένο σε μια τρύπα το μαντρί, δεν είχε σε καμία περίπτωση σκοπό να τραυματίσει", ανέφερε μιλώντας στην kedenews.gr ο κ. Κουφέλος.

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί εάν ο 55χρονος κτηνοτρόφος θα κριθεί προφυλακιστέος ή εάν θα αφαιρεθεί ελεύθερος, με τους συγχωριανούς του αλλά και άλλους κατοίκους της Μυτιλήνης να συγκεντρώνονται για συμπαράσταση έξω από τα δικαστήρια, μιας και οι ζωοκλοπές και οι κλοπές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, όπως υποστηρίζουν.

Περισσότερα σε Ειδήσεις