Σε δύο μέτωπα η φωτιά στη Λέσβο - Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική

Σε δύο μέτωπα η φωτιά στη Λέσβο - Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιχειρώντας σε δύο μέτωπα πυρκαγιάς, κοντά στη Βατούσα και την Άντισσα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr, οι φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα και η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, που πνέουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι. Δυστυχώς, αν και υπήρχε πρόβλεψη επικινδυνότητας πυρκαγιάς για την Τετάρτη (9/9), το κακό δεν άργησε να συμβεί.

Το ένα μέτωπο είναι κοντά στη Ξηρολίμνη, στον παλιό δρόμο Βατούσας - Σκαλοχωρίου, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στο σημείο προκειμένου να μην απειληθεί το Τυροκομείο Ρόδου.

Υπάρχει ωστόσο και δεύτερο μέτωπο, προς την Άντισσα. Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα οχήματα της πυροσβεστικής από την Καλλονή, ενώ σπεύδουν δυνάμεις και από τη Μυτιλήνη.

Στην περιοχή μεταβαίνει άμεσα και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, για να συντονίσει την επιχείρηση, όπως και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, που έχει δώσει εντολή να συνδράμουν και υδροφόρες.

Image removed.

Πηγή: www.stonisi.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις