Επιβατικό πλοίο δένει στο Σίγρι για να φιλοξενηθούν 1000 πρόσφυγες και μετανάστες

Νωρίς σήμερα το πρωί έδεσε στο λιμάνι του Σιγρίου στη δυτική Λέσβο, 100 χλμ από τη Μυτιλήνη, επιβατικό πλοίο με σκοπό να στεγασθούν 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με το σχέδιο αποκατάστασης της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε χθες στο νησί οι πυρόπληκτοι θα φιλοξενηθούν όχι μόνο στο επιβατικό πλοίο αλλά αναμένεται να διατεθούν και αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού για αυτό το σκοπό.

Ταυτόχρονα, κάτοικοι της Μόριας μαζί με την δημοτική Αρχή της Μυτιλήνης, επιχειρούν την αποτροπή της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ της Μόριας κλείνοντας τον πρώτο δρόμο. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά του δρόμου, η πρόσβαση είναι αδύνατη καθώς εκεί βρίσκονται οι πυρόπληκτοι πρόσφυγες και μετανάστες.  με σκοπό να μην επαναλειτουργήσει ο χώρος ως καταυλισμός.

μπλόκο στη Μόρια

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ανέφερε σχετικά πως ασπαζόμενος την αγανάκτηση των δημοτών για την παρούσα κατάσταση και τηρώντας απαρέγκλιτα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συνεχίσει να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις για το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας, εμμένοντας στην απόφαση «καμία δομή στη Λέσβο».

μπλόκο στη Μόρια

Ο δήμαρχος καλεί «όποιον θέλει και μπορεί να βρεθεί το πλάι του, ώστε να συνδράμει και εκείνος στην κρίσιμη αυτή στιγμή, που μπορεί να σηματοδοτήσει το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις