Επίσκεψη του περιφερειάρχη Β. Αιγαίου στον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων

Ο Περιφερειάρχης Β.Α. κ. Κ. Μουτζούρης επισκέφθηκε το εντευκτήριο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Λέσβου στο αλιευτικό καταφύγιο Θερμής και συζητήσαμε τα σοβαρά προβλήματα του λιμανιού.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον καθαρισμό της λεκάνης και τα εμπόδια που καθυστερούν τραγικά το έργο στο λιμάνι. Τονίσθηκε, ότι είναι άμεσος ο κίνδυνος να τεθεί εκτός λειτουργίας, από σάπια φύκια που συσσωρεύονται στην μπούκα και συνάμα αναδύουν δυσάρεστη οσμή, που δημιουργεί προβλήματα στα καταστήματα εστίασης.

Από το Σύλλογο ζητήθηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες νομιμοποίησης του λιμανιού, οι οποίες καθυστερούν ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ εδώ και χρόνια, ώστε να προχωρήσουν με κάθε νομιμότητα οι απαιτούμενες εργασίες. Βεβαίως, αν και η καθ' ύλην αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στο Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, ο κ. Περιφερειάρχης έδειξε έντονο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να συμβάλει στην προώθηση των διαδικασιών.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο κ. Παν. Πιτός, με την πολύτιμη τεχνική του εμπειρία, ο εκπρόσωπος των επιχειρηματιών εστίασης του λιμανιού κ. Μιχ. Αλαγιάννης και μέλη του Συλλόγου.

Πηγή: lesvospost.com

Περισσότερα σε Ειδήσεις