«Όχι, στον νόμο λαιμητόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση»

Εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι από κάθε γωνιά του νησιού, συνταξιούχοι, δάσκαλοι και καθηγητές, νέοι και γυναίκες συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση της 18/2 στον Εύδηλο Ικαρίας, ενάντια στον νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση.

Ενάντια στην κατάργηση της Κοινωνική Ασφάλισης, ανταποκρινόμενοι στο απεργιακό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου νομού Σάμου, του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλόγων και φορέων.

Την αρχή της συγκέντρωσης έκανε ο Γιάννης Κράτσας, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμΕΑ & Αναπήρων Ικάριας, τονίζοντας τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει ο νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση για το Ασφαλιστικό στα άτομα με σωματικές ή ψυχικές αναπηρίες, καλώντας παράλληλα τους Ικαριώτες που έχουν στην οικογένεια ή τον περίγυρο τους ΑμΕΑ να πλαισιώσουν τον Σύλλογο.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν:
  • Η Κατερίνα Χατζηαργυρίου πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας-Φούρνων.
  • Η Μαρία Λιάρη από την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (μέλος ΟΓΕ).
  • Η Ελένη Κοτσάφτη από Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών Ικαρίας-Φούρνων.
  • Ο Χρήστος Δάμαλος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων.
  • Η Βαγγελιώ Λάκκα ,πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας-Φούρνων και αντιπρόεδρος του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ
  • Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης έκανε ο Αποστόλης Δημόπουλος, μέλος της διοίκησης του Ε.Κ. Σάμου όπου ανάμεσα στα άλλα είπε:

«Για να έρθουν θετικά αποτελέσματα για τη ζωή μας, για το σήμερα και το μέλλον των παιδιών μας, πρέπει να παλέψουμε σκληρά εμείς. Η συνεχής και συνεπής πάλη μας, θα δώσει κουράγιο σε περισσότερες δυνάμεις να μπουν στον αγώνα το επόμενο διάστημα απέναντι στα «νέα επεισόδια» του Ασφαλιστικού αφού ήδη το υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινώσει ότι μέσα στο 2020, με επόμενο νομοσχέδιο, θα προχωρήσουν η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, το τζογάρισμα των εισφορών των εργαζομένων στο χρηματιστήριο. Αλλά και στον αγώνα σε άλλα μέτωπα, που αφορούν τις ΣΣΕ, τη μερική απασχόληση, στην άρση της προστασίας της 1ης κατοικίας η οποία σχεδιάζεται να εφαρμοστεί – τι ειρωνεία!- από την 1η του Μάη.

Η πλήρης ασυδοσία που απολαμβάνει η εργοδοσία μεταφράζεται σε νέα εργοδοτικά εγκλήματα, καθώς μακραίνει ο κατάλογος των εργατικών "ατυχημάτων", μέσα από τα οποία αναδεικνύονται με τον πλέον τραγικό τρόπο οι ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Η ασφάλιση έχει γίνει με αιματηρούς αγώνες. Είναι δικαίωμά μας! Απαιτούμε τώρα: Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση που ενταφιάζει την Κοινωνική Ασφάλιση για τους σημερινούς εργαζόμενους και αυριανούς συνταξιούχους».

Στις ομιλίες έγινε αναφορά στο συνέδριο-παρωδία που ετοιμάζει η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ στις 25/2, μακριά από τους εργαζομένους, τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, με «ειδικούς» μάλιστα προσκεκλημένους: τον πρωθυπουργό της χώρας, τον εισαγγελέα του Α.Π, τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ, συνοδευόμενοι από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, ποινικούς και μπράβους της νύχτας, με ολόκληρη την εργοδοσία αυτοπροσώπως.

Επίσης εκφράστηκε για ακόμα μια φορά η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, η εναντίωση στα μέτρα της κυβέρνησης που τους διπλοεγκλωβίζουν στα νησιά τους.

Πηγή: voreioaigaio.ert.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις