Ηλεκτρολόγος που πήγε σπίτι του 25χρονου: «Με έστειλε η μητέρα του χωρίς να πει ότι είχε έρθει από Αγγλία»

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Ικαρία ο 25χρονος ο οποίος επέστρεψε από το Λονδίνο στην Αθήνα και ενώ ήταν θετικός στον κορονοϊό, αντί να μείνει σε καραντίνα, επισκέφθηκε το νησί.

«Φαίνεται μια παιδική ανευθυνότητα. Γιατί το να φύγεις από το Λονδίνο, να έρθεις Αθήνα; Και εκεί καυτηριάζω εγώ από την πρώτη μέρα το γεγονός ότι δεν έγινε έλεγχος στο «Ελ. Βενιζέλος» σε αυτούς που έρχονται από το Λονδίνο», είπε ο αντιδήμαρχος Ραχών Ικαρίας Σ. Πολίτης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Να κάτσει στο σπίτι του. Ήταν στις 12 του μηνός στην Αθήνα. Και 20 του μηνός να μπει στο καράβι και να κατευθυνθεί στην Ικαρία την παραμονή ακριβώς που είχαν δηλωθεί ότι είχαμε περιοριστικά μέτρα για την μετακίνηση των επιβατών από το λιμάνι του Πειραιά στα νησιά μας; Δικαιολογημένα ο δήμαρχός μας έχει πει ότι έχει νομική ευθύνη. Ότι σε αυτό το πράγμα κάποια παράβαση του νόμου περί καραντίνας έχει κάνει ο νεαρός», είπε ο αντιδήμαρχος Ραχών Ικαρίας Σ. Πολίτης για τον νεαρό που είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς πολίτες.

«Εμένα με ειδοποίησε η μητέρα του από την Αθήνα το Σάββατο το απόγευμα για να πάω γιατί είχε έρθει το παιδί της από την Αθήνα και κρύωνε, το σπίτι ήταν κρύο και κρύωνε με την κοπέλα του. Δεν μου είπε κανείς ότι είχε έρθει από την Αγγλία», είπε ηλεκτρολόγος που πήγε στο σπίτι, Ι. Βρούλος. «Με το που μπήκα μέσα, πήγα με μάσκα και γάντια. Με το που με είδε αυτός ότι φορούσα τη μάσκα τότε μόνο έσπευσε να βάλει και αυτός. Εξεπλάγην που φορούσα μάσκα. Και με το που μπήκα εγώ στο πάσο της κουζίνας είχε πάρα πολλά φάρμακα και αντισηπτικά. Ό,τι έπιανε αυτός, η κοπέλα του από πίσω (ερχόταν) κατευθείαν με ένα σπρέϊ και με ένα μαντηλάκι», λέει ο ηλεκτρολόγος Ι. Βρούλος.

«Έκανα ένα ατόπημα, αναγκάστηκα να βγάλω τα γάντια στο λεβητοστάσιο και τον θερμοστάτη», είπε ο κ. Βρούλος και συνέχισε λέγοντας ότι «την Τρίτη με πήρε από το Κέντρο Υγείας η γιατρός και μου είπε ότι ήρθα κατά 99,9% σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού»

«Πάνω από 10 άτομα έχουν έρθει σε επαφή μαζί του. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας στους χώρους που επισκέφθηκε και στις πλατείες των χωριών που πέρασε. Ήταν απερισκεψία του» είπε ο αντιδήμαρχος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις