Χρηματοδότηση υλοποίησης της δράσης Wifi 4EU

Ο Δήμος Φούρνων Κορσεών στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) κέρδισε χρηματοδότηση 15.000€, κατόπιν υποβολής αιτήματος στην τρέχουσα πρόσκληση για την υλοποίηση της δράσης WiFi4EU.

Στόχος δράσης 

Η δράση WiFi4EU έχει στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες, μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πλατείες, δημόσια κτήρια κ.α., χωρίς την προβολή διαφημίσεων και χωρίς την καταγραφή προσωπικών δεδομένων.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των Δήμων που συμμετείχαν στην τέταρτη και τελευταία πρόσκληση της δράσης WiFi4EU ήταν τεράστιος, αφού κατατέθηκαν περίπου 8.600 αιτήσεις για 947 διαθέσιμα κουπόνια χρηματοδότησης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, χρηματοδότηση έλαβε μόνο ο ένας στους δέκα Δήμους που συμμετείχαν, ενώ για την Ελλάδα διατέθηκαν μόνο 16 κουπόνια.

Σύμφωνα με τον Δήμο Φούρνων Κορσεών: “θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε δυνατή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ενώ εξετάζει τη διεύρυνση των συνεργασιών του με σημαντικούς τεχνολογικούς, επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς, προκειμένου να διασφαλίσει την, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, συμμετοχή του σε αντίστοιχες δράσεις και προγράμματα, πάντα προς όφελος των δημοτών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στους Φούρνους ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης