Έξι επώνυμοι «Πάνε Βόρειο Αιγαίο για διακοπές αλλιώς»

Βόρειο

Έξι τηλεοπτικά βίντεο που παρουσιάζουν η Ελευθερία Αρβανιτάκη για την Ικαρία, ο Γιώργος Αυτιάς για τη Σάμο, η Ναταλία Γερμανού για τη Λέσβο, ο Χριστόφορος Μερούσης για τη Χίο, ο Στέλιος Ρόκκος για τη Λήμνο και η Μιμή Ντενίση συνολικά για το Βόρειο Αιγαίο και προβάλλουν τις ομορφιές των νησιών αποτελούν τη βάση της καμπάνιας τουριστικής προβολής της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας και δίπλα τους ο ειδικός σύμβουλος για θέματα τουρισμού που προσέλαβε η περιφέρεια Γιώργος Τζιάλας ο οποίος διετέλεσε ΓΓ στο Υπουργείο Τουρισμού.

Η καμπάνια έχει ως στόχο την προσέλκυση του εσωτερικού τουρισμού και το υλικό αυτό μαζί με ραδιοφωνικά σποτ αλλά και έντυπο προωθητικό διαφημιστικό υλικό θα διοχετευθεί σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, και στο διαδίκτυο.

Αύριο μάλιστα οι κύριοι Μουτζούρης και Νύκτας μεταβαίνουν στην Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη όπου σε επαφές με εκπροσώπους των ΜΜΕ και της τοπικής Αυτοδιοίκησης θα προβάλουν τα νησιά ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Παρόντες στην παρουσίαση άνθρωποι του τουρισμού και της αγοράς ενώ υπήρχε ταυτόχρονη σύνδεση με τηλεδιάσκεψη με τις υπόλοιπε περιφερειακές ενότητες.

Οι επώνυμοι νησιώτες προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια και τους ευχαρίστησε δημοσίως γι αυτό ο περιφερειάρχης. Η καμπάνια κόστισε 25.000 ευρώ και πληρώθηκε από χρήματα της περιφέρειας ενώ θα πληρωθεί η καταχώρηση των διαφημιστικών σποτ στα ΜΜΕ και προωθητικές διαδικτυακές σελίδες στο Βόρειο Αιγαίο.

Όσον αφορά το ένα εκατομμύριο ευρώ που πρόσφατα ανακοίνωσε ο κύριος Μουτζούρης ότι εξασφαλίστηκε από το ΕΣΠΑ για τουριστική προβολή των νησιών, δεν αφορά αυτή την καμπάνια αλλά θα προγραμματιστεί για την τουριστική προβολή τα επόμενα δύο χρόνια.

Αλλά ούτε για τα δύο εκατομμύρια ευρώ που ο Υπουργός Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στον ΕΟΤ για την διαφημιστική προβολή των νησιών , δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση όπως είπε ο Περιφερειάρχης.

Η καμπάνια που παρουσίασε σήμερα η Περιφέρεια οπωσδήποτε χρειαζόταν και είναι μια αρχή. Όμως δεν αρκεί. Απουσιάζει από το Βόρειο Αιγαίο συνολικά και από κάθε νησί ξεχωριστά η χάραξη της στρατηγικής τουριστικής προβολής και αυτό αναγνωρίζει μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας που κάλεσε τους γνώστες του αντικειμένου , τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό να πλαισιώσουν την προσπάθεια της περιφέρειας για να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα με γερές βάσεις για το μέλλον.

Πηγή: voreioaigaio.ert.gr