Σε τροχιά υλοποίησης η προσβασιμότητα της Λάρισας για τα ΑμεΑ

Ένα σημαντικό βήμα για την προσβασιμότητα της πόλης της Λάρισας για Άτομα με Αναπηρία, υλοποιείται από το δήμο Λαρισαίων. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος, Απόστολος Καλογιάννης, παρουσία του προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας κ. Στέφανο Πάικο.

Η μελέτη θα καταδείξει τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε 23 δημοτικά κτίρια αλλά και παρεμβάσεις σε διαδρομές Αμεα στον κεντρικό τομέα της πόλης. Οι μελετητές, που αναδείχθηκαν μετά από διαγωνιστική διαδικασία, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου και θα ακολουθήσει αμέσως μετά, η διαδικασία για την υλοποίηση των παρεμβάσεων, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΒΑΑ του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η έναρξη της μελέτης «αποτελεί ανάγκη για την πόλη της Λάρισας κάτι που κατέδειξε και η συνεργασία της δημοτικής αρχής με το αναπηρικό κίνημα. Η ανάγκη αυτή ήταν καταφανέστατη σε όλους.

Ένα τμήμα των συμπολιτών μας, τα άτομα μα αναπηρία, δεν μπορούσαν να κινηθούν εύκολα στην πόλη, με τρόπο που ορίζουν οι κανόνες, οι προδιαγραφές και η ανθρώπινη πλευρά όλων μας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις