Κακοκαιρία: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αναλυτικά, με δύο ώρες καθυστέρηση αναχώρησε από τη Λάρισα η επιβατική αμαξοστοιχία 1592 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη καθώς είχε προηγηθεί καθυστέρηση του δρομολογίου 1591 Θεσσαλονίκη - Λάρισα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας- Θράκης, Χρήστος Τούρτας, «το τρένο καθυστέρησε να αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη, για λόγους ασφάλειας, καθώς υπήρχε συσσώρευση υδάτων σε σημείο της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος του Κορδελιού. Η αμαξοστοιχία έφυγε για τον προορισμό της μόλις ολοκληρώθηκε η άντληση των υδάτων και διαπιστώσαμε ότι το ταξίδι είναι ασφαλές».

Ενημέρωση - Επόμενο ζευγάρι δρομολογίων

Επιπλέον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως το επόμενο ζευγάρι δρομολογίων 1597 - 1598 δεν θα πραγματοποιηθεί. Τέλος, η αμαξοστοιχία 53 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα αναχώρησε με 87 λεπτά καθυστέρηση ενώ η 50 από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη με καθυστέρηση 36 λεπτών αναχώρησε από τη Σίνδο. Οι αμαξοστοιχίες 50 και 53 ακινητοποιήθηκαν λόγω προβλήματος της υποδομής, επίσης στο ύψος του Κορδελιού και της Σίνδου. «Η επιβατική αμαξοστοιχία 53 αναχώρησε κανονικά από το σταθμό της Θεσσαλονίκης αλλά προκλήθηκε πρόβλημα στο σύστημα διευθέτησης των διαδρομών, λόγω των βροχοπτώσεων, στο ίδιο σημείο», σημείωσε ο κ. Τούρτας. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας- Θράκης «ήδη αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στο τηλεχειριστήριο, και οι αμαξοστοιχίες αναχώρησαν για τους προορισμούς τους».

Περισσότερα σε Ειδήσεις