Γ.Ν. Λάρισας: «Έχουμε εξαντληθεί» καταγγέλλουν οι γιατροί του νοσοκομείου

Κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης που προκήρυξαν η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ γιατροί του Γενικού Νοσοκομείο Λάρισας εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την κατάσταση

«Για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας απαιτούνται 180 γιατροί και είμαστε 120. Οι 14 προσλήψεις που αναμένονται δε λύνουν το πρόβλημα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, Νίκος Νταφούλης, κατά τη σημερινή κινητοποίηση που προκήρυξαν η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας εκφράστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα -όπως είναι η υποστελέχωση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και η υποχρηματοδότησή τους. Την ίδια στιγμή, οι διαμαρτυρόμενοι γιατροί ζήτησαν μέσα από τη κινητοποίηση την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και επίταξη του ιδιωτικού τομέα ειδικά αυτή τη πιεστική, για τα νοσοκομεία της χώρας, περίοδο.

Στο πλευρό των γιατρών διαμαρτυρήθηκαν και συνταξιούχοι οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για καθυστερήσεις στην διαδικασία εμβολιασμού τους. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς αν και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ τα ραντεβού που λαμβάνουν προγραμματίζονται για τα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου.

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις