«Έφυγε» σε ηλικία 62 ετών η συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου

Το τελευταίο αντίο είπε σήμερα η Λάρισα στη σπουδαία συγγραφέα, Κατερίνα Αναγνώστου.

Η συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 62 ετών, αφήνοντας παρακαταθήκη ένα σπουδαίο συγγραφικό έργο.

Η ίδια καταγόταν από την Αιγάνη, όπου και πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 2 το μεσημέρι η κηδεία της, και ζούσε στη Λάρισα.

Ποια ήταν η Κατερίνα Αναγνώστου

Η Κατερίνα Αναγνώστου γεννήθηκε το 1958 στην Αιγάνη Λάρισας. Ξεχώρισε στο χώρο του παιδικού βιβλίου και συνεργάστηκε με μεγάλους εκδοτικούς οίκους, Ηράκλειτο, Ρώσση, Μίνωα, Καστανιώτη, Ελληνικά Γράμματα, Μικρή Μίλητο, Δίπτυχο, Σαΐτη, Κέδρο.

Το 1996, απέσπασε το πρώτο βραβείο μυθιστορήματος για παιδιά, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, για το βιβλίο «Ο γάιδαρος του αυτοκράτορα», ενώ το 1997 τιμήθηκε με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, για το μυθιστόρημα «Η συμμορία των κούκων».

Το 1999, κέρδισε τον έπαινο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για την ιστορία «Μια φορά μια φωλιά».

Το 2001, επαινέθηκε ξανά από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, για το βιβλίο «Ιστορίες για τζιτζίκια» (εκδόθηκε με τίτλο «Με το ποδήλατο του ανέμου»).

Το έργο της Κατερίνας Αναγνώστου περιλαμβάνει έντεχνα παραμύθια, παραμυθιακές ιστορίες, διηγήματα, μυθιστορήματα, θεατρικά.

Περισσότερα σε Ειδήσεις