Συνάντηση Κέλλα-Κοντοζαμάνη για την Υγεία στο νομό

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, θέτοντάς του τα πλέον σημαντικά ζητήματα, που αντιμετωπίζει ο Ν. Λάρισας στο χώρο της Υγείας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε τον Λαρισαίο πολιτικό πως άμεσα θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα 8 κρεβάτια της ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην πρόσληψη του απαραίτητου, για τη λειτουργία της, νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο του κορωνοϊού ο Υφυπουργός Υγείας ανέφερε στον κ. Κέλλα πως στο σχεδιασμό του Υπουργείου βρίσκεται και η μετατροπή της Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε περίπτωση έκτατης ανάγκης για το νομό.

Τέλος, ειδική συζήτησε έγινε και για την ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στη Λάρισα, με τον κ. Κέλλα να εξηγεί αναλυτικά τα δεδομένα. «Το Υπουργείο είναι θετικό, καθώς θεωρεί πως το αίτημα είναι εύλογο και θα το εξετάσει σοβαρά μόλις κλείσει το μέτωπο του κορωνοϊού», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον κ. Κοντοζαμάνη προσωπικά για την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα ζητήματα του χώρου της Υγείας στο νομό μας. Οι διαβεβαιώσεις, που έλαβα σήμερα από τον φίλο Υφυπουργό δημιουργούν θετικές εξελίξεις.

Η χώρα μας, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κορωνοϊό, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει μεγάλες αρρυθμίες στην κοινωνική και οικονομική ζωή της. Συνιστώ σε όλους τους πολίτες ψυχραιμία και ενημέρωση από τους ειδικούς. Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης. Όλοι οφείλουμε να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή.»

Πηγή: larissanet.gr 

Περισσότερα σε Ειδήσεις