Πάσχα: Τροφοδοσία για 4.500 οικογένειες στη Λάρισα

Αναμφίβολα πρωτόγνωρο, ως προς την έκτασή του αλλά και τα σύνθετα χαρακτηριστικά που προκύπτουν, είναι το εγχείρημα που ήδη ξεκίνησε και θα κορυφωθεί τα προσεχή 24ωρα με βασικό στόχο την απρόσκοπτη τροφοδοσία των συμπολιτών που καλύπτονται από προγράμματα στήριξης τα οποία «τρέχει» ο δήμος Λαρισαίων.

Υψηλών απαιτήσεων ήταν οι προ-πασχαλινές ημέρες κάθε έτος, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ώστε να φτάνουν σε ωφελούμενα νοικοκυριά τα απαραίτητα, όμως φέτος η κατάσταση έχει λάβει διαφορετική εξέλιξη μετά την επιβολή καραντίνας σε τμήμα της συνοικίας Νέα Σμύρνη λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε συγκεκριμένα σημεία του οικισμού Ρομά.

Η κάλυψη των συνολικών αναγκών, πλέον, έχει δημιουργήσει κλίμα «πανστρατιάς» στις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων ώστε να επιτευχθεί το πολυεπίπεδο έργο, ενώ τρόφιμα ήδη έφτασαν – και θα συνεχίσουν να φτάνουν – σε περισσότερες από 4.500 οικογένειες.

Tο «πάζλ» της επιχείρησης που εξελίσσεται στον Δήμο Λαρισαίων και αφορά τα παρακάτω προγράμματα:
  • Διανομή προϊόντων προς τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ: Πόρτα – πόρτα ολοκληρώθηκε η διανομή βασικών αγαθών στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ από τον Δήμο Λαρισαίων. Μέσω αυτού του προγράμματος ενισχύθηκαν 2.557 νοικοκυριά, τα οποία – σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη – έλαβαν 16 διαφορετικά προϊόντα, όλα συσκευασμένα (ενδεικτικά ρύζι, ζυμαρικά, λάδι, σάλτσες κ.α.). Η διανομή έγινε από συνεργεία τα οποία τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, λόγω κορονοϊού, ώστε με ασφάλεια οι πολίτες να λάβουν προϊόντα απαραίτητα για την τρέχουσα χρονική περίοδο.
  • «Πασχαλινό πακέτο» για τους πολίτες στην καραντίνα: Για πρώτη φορά οι υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων καλούνται να φέρουν σε πέρας αντίστοιχο έργο με αυτό της διανομής «πασχαλινού πακέτου» σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι ζουν εντός της περιοχής που βρίσκεται σε καραντίνα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Ουσιαστικά την συγκεκριμένη παροχή, την οποία ανακοίνωσε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, πρόκειται να λάβουν περισσότερα από 1.500 νοικοκυριά, ενώ ο συνολικός αριθμός συμπολιτών που θα ωφεληθεί εκτιμάται ότι θα κινηθεί περί τις 5.500.
  • Κοινωνικό Παντοπωλείο 

Ένας αριθμός 350 οικογενειών λαμβάνει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Λαρισαίων. Η διανομή σε ότι αφορά τις γιορτές του Πάσχα εξελίσσεται με δύο τρόπους: Όσοι έχουν τη δυνατότητα προσέρχονται στην έδρα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ σε όσους δεν έχουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα αποστέλλονται τα προϊόντα στο σπίτι τους με την υποστήριξη και των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι ωφελούμενοι λαμβάνουν κυρίως συσκευασμένα προϊόντα, ανάλογα και με την ροή των δωρεών προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

  • Κοινωνικό Συσσίτιο

Σε 250 υπολογίζονται οι Λαρισαίοι που θα λάβουν φαγητό, καθώς είναι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου Λαρισαίων. Ενόψει του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί διανομή με έξι εργαζόμενους και τρία αυτοκίνητα ώστε έως και το Μεγάλο Σάββατο οι ωφελούμενοι να έχουν στο τραπέζι τους ψητό αρνί, μαγειρίτσα, τσουρέκια, κόκκινα αυγά κλπ.

  • «Βοήθεια στο Σπίτι»

Αυτές τις ημέρες «τρέχει» κανονικά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε 220 νοικοκυριά του Δήμου Λαρισαίων. Οι εργαζόμενοι εφοδιάζουν τους ωφελούμενους παραδίδοντάς τους παραγγελίες με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης κλπ. όπως και με τα φάρμακα που χρειάζονται.

Στήριξη των ωφελούμενων από το Συσσίτιο της Μητρόπολης Λαρίσης: Λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό ο Δήμος Λαρισαίων υποστηρίζει και όσους λαμβάνουν συσσίτιο από τον «Επιούσιο» της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής περίπου 100 μερίδες φαγητού διανέμονται στα σπίτια.

Πηγή: larissanet.gr

*φωτογραφία: eurokinissi

Περισσότερα σε Ειδήσεις