Κέντρο Υγείας 24ωρης λειτουργίας αποκλειστικά για τον κορoνοϊό δημιουργείται στη Λάρισα

Η πανδημία του κορoνοϊού οδηγεί την πολiτεία στον ανασχεδιασμό των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την αντιμετώπιση της συσσωρευμένης πίεσης που ασκείται στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης.

Το πλάνο του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει τη δημιουργία Κέντρων 24ης λειτουργίας τα οποία θα έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο τον κορονοϊό, βάζοντας στο “κάδρο” και τη Λάρισα, η οποία θα είναι ένα από τα πέντε μεγάλα αστικά κέντρα όπου θα εφαρμοστεί πρώτα ο νέος θεσμός.

Ο στόχος είναι στα νέα Κέντρα να γίνεται αποκλειστικά η διαχείριση περιστατικών κορονοϊού προκειμένου, μεταξύ άλλων, να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσης των πολιτών.

Τα Κέντρα ουσιαστικά να αναλαμβάνουν τη διαλογή, διερεύνηση και διαχείριση ασθενών με λοίμωξη αναπνευστικού, που δεν χρήζουν παραπομπής σε νοσοκομείο.

Το προσωπικό θα μεταφέρεται για την υποστήριξη είτε των Κέντρων Υγείας κορονοϊού είτε των Νοσοκομείων αναφοράς. Η μετακίνηση των ιατρών θα είναι άμεση.

Το προσωπικό των Τοπικών Μονάδων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων θα ενισχύσει τα Κέντρα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Πηγή: onlarissa.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις