Επίθεση δέχθηκε το αυτοκίνητο που μετέφερε Αγοραστό, Καλογιάννη - Τι δήλωσε ο πρόεδρος των Ρομά

Επεισοδιακή ήταν η εξέλιξη που σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή στην επιχείρηση μεταφοράς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνης Λάρισας στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή».

Στην είδηση της έντασης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης αντέδρασαν άμεσα και αποχώρησαν από σύσκεψη που εξελίσσονταν στην έδρα της Περιφέρειας και με το ίδιο αυτοκίνητο κινήθηκαν προς την περιοχή των επεισοδίων.

Φτάνοντας κοντά στο σημείο όπου η κατάσταση ήταν έκρυθμη, συγκεντρωμένοι Ρομά επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που τους μετέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίθεση έχουν δεχθεί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία που καλύπτουν από νωρίς το πρωί τα γεγονότα.

Δηλώσεις του Προέδρου των Ρομά στη «kedenews»

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα μίλησε ο πρόεδρος των Ρομά, Θωμάς Ευθύμιος στην «kedenews». Να υπενθυμίσουμε πως μετά τον δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε 737 άτομα, επιβεβαιώθηκαν 35 κρούσματα.

Εμείς μιλήσαμε με τον Θωμά Ευθύμιο και ο ίδιος διέψευσε την είδηση πως υπάρχουν κρούσματα στον οικισμό, ενώ εξαπέλυσε επίθεση προς τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όλοι πήγαν σε κλινική και έκαναν τα τεστ, τα οποία βγήκαν αρνητικά. Η είδηση πως υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι ψευδής, γι' αυτό ξεσηκώθηκε ο κόσμος σήμερα. Με την επέμβαση της Αστυνομίας τα επεισόδια έληξαν, ενώ περιμένουμε, να σημειωθούν κι άλλα περιστατικά. Μάλιστα η μεταφορά των ατόμων αναβλήθηκε.»

Σύμφωνα με τις τοπικές ιστοσελίδες υπήρξαν εστίες φωτιάς που ξεκίνησαν από κάδους σκουπιδιών, ενώ ο κόσμος ήταν εξαγριωμένος.

"Μας κυνηγάνε λες και είμαστε μαύρα σκυλιά"

Μάλιστα ο Πρόεδρος των Ρομά ήταν ιδιαίτερα επιθετικός με τον δήμαρχο Λαρισαίων. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι ρατσιστής, παρακαλώ τους Λαρισαίους να μην το ψηφίσουν. Δεν είμαστε ούτε αλήτες, ούτε κλέφτες, αν ήμασταν θα είχαμε μπει φυλακή. Ο κόσμος πεινάει, μας κυνηγάνε λες και είμαστε μαύρα σκυλιά».

Περισσότερα σε Ειδήσεις