Εξαντλούνται οι μάσκες στα φαρμακεία

Τα αποθέματα σε μάσκες σχεδόν σε όλα τα φαρμακεία της Λάρισας εν μέσω της γρίπης και του φόβου για τον κορονοϊό έχουν εξαντληθεί όπως αναφέρει ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Λάρισας, κ. Αθανάσιος Κουτσούκη.

«Δεν χρειάζεται πανικός σε μια τέτοια κατάσταση. Ενδέχεται το επόμενο διάστημα να βρεθούν κάποιες παρτίδες μασκών», λέει μιλώντας στο larissanet.gr.

Όπως σημειώνει το τοπικό Μέσο, την ίδια ώρα υπάρχει μικρή αύξηση στην αγορά των αντιβιοτικών και των αντιπυρετικών φαρμάκων αλλά εδώ δεν φαίνεται προς το παρόν να υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας.

Τι λένε ΣΟΦΛΑ και ΠΡΟΣΥΦΛΑ

Οι παρτίδες με τις μάσκες έχουν εξαντληθεί και από τις φαρμακαποθήκες του Συνεταιρισμού Ομάδας Φαρμακοποιών Λάρισας (ΣΟΦΛΑ) και του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λάρισας (ΠΡΟΣΥΦΛΑ).

Σήμερα ο ΣΟΦΛΑ διέθεσε τα φαρμακεία που εφοδιάζει με τις τελευταίες, ενώ αντίστοιχα ο ΠΡΟΣΥΦΛΑ χθες το απόγευμα διέθεσε τα λίγα κομμάτια που είχαν απομείνει.

Μιλώντας στην larissanet o πρόεδρος του ΣΟΦΛΑ κ. Πέτρος Καφανέλης τόνισε ότι οι ελλείψεις δεν παρουσιάζονται μόνο στις απλές χειρουργικές μάσκες αλλά και στις παιδικές, όπως και σε αυτές που είναι πιο ακριβές και εξειδικευμένες. Μάλιστα την ίδια ώρα υποστηρίζει ότι οι παραγγελίες μασκών στα φαρμακεία είναι πολύ μεγάλες.

Φαινόμενα αισχροκέρδειας στη χοντρική αγορά καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΠΡΟΣΥΦΛΑ κ. Δημήτρης Μιχαήλ. «Ο ΠΡΟΣΥΦΛΑ επιχείρησε να αγοράσει πριν λίγες ημέρες μάσκες με φίλτρο που στην χοντρική κάνουν 2,5 ευρώ η μία και μας την πουλούσαν προς 6 ευρώ. Για το λόγο αυτό ακυρώσαμε την παραγγελία», αναφέρει.

Τόσο ο ΣΟΦΛΑ όσο και ΠΡΟΣΥΦΛΑ είχαν έγκαιρα στις αποθήκες μεγάλες ποσότητες σε μάσκες.

Λουράντος στο iefimerida: Ξεμένουν τα φαρμακεία από μάσκες και αντισηπτικά

Σημειώνεται ότι μιλώντας στο iefimerida για την κατάσταση που επικρατεί και τη ζήτηση για τις μάσκες ο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος δήλωσε:«Εχουμε πολύ μεγάλη ζήτηση σε μάσκες και δεν υπάρχει λόγος. Έρχεται ο καθένας και ζητά μάσκες προκειμένου να έχει στο σπίτι του για παν ενδεχόμενο. Νομίζω είναι υπερβολή αυτό που συμβαίνει», τόνισε ο πρόεδρος ΦΣΑ.

Πηγή: larissanet.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις