Διαμαρτυρία γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο: «Να γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών άμεσα»

Σε νέα διαμαρτυρία μέσα σε διάστημα μικρότερο από έναν μήνα προχώρησε ο Σύλλογος Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και Κέντρων Υγείας του Νομού (ΕΙΝΚΥΛ), έξω από το ΓΝΛ, το πρωί της Τρίτης.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται, κλιμακώνουν τους αγώνες τους και ζητούν νέες προσλήψεις γιατρών, ενόψει του νέου κύματος του κορωνοϊού που θα έρθει όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ κ. Νίκος Νταφούλης.

Αναλυτικά μεταξύ άλλων σημείωσε επίσης:

«Τα αιτήματά μας είναι τα αυτονόητα: προσλήψεις προσωπικού, όλα τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και στο δικό μας το ΓΝΛ λείπουν δεκάδες γιατροί, εκατοντάδες νοσηλευτές και υπόλοιπο προσωπικό. Έχουν έρθει ελάχιστοι με ολιγόμηνες συμβάσεις.

Πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατί ναι μεν τελειώνει το πρώτο κύμα του ιού, αλλά θα υπάρξουν και πιο σημαντικά κύματα όπου θα νοσήσει, όπως λένε οι ειδικοί, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Πρέπει να υπάρχουν πάνω από 160 γιατροί στο ΠΓΝΛ.».

Τα αιτήματα είναι τα εξής:
  • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών,νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση του νοσοκομείου.
  • Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρες ωράριο και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους.

    Είμαστε αντίθετοι στο μπάλωμα των ελλείψεων στα νοσοκομεία με τις μετακινήσεις από την ΠΦΥ –Κέντρα Υγείας, η οποία με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται περαιτέρω.

  • Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Διενέργεια μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό περιοδικά σε όλους τους υγειονομικούς που έρχονται σε επαφή με ύποπτα κρούσματα και σε όλους τους ανθρώπους που σχετίζονται με επαφές με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα.»

Πηγή: onlarissa.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις