Επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στη Λάρισα και στο Διαχρονικό Μουσείο

To Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας επισκέφτηκε χθες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό αλλά και την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Σδρόλια, περιηγήθηκε στο μουσείο και δήλωσε ενθουσιασμένη.

«Είναι ένα εύγλωττο μουσείο μπορεί κανείς χωρίς να είναι ειδικός να καταλάβει πολλά πράγματα από τα εκθέματα», ανάφερε η υπουργός.

Η επίσκεψή της όμως είχε και ανακοινώσεις για το Διαχρονικό και τα άλλα μνημεία της Λάρισας. Για την επίσκεψη της και τις ανακοινώσεις της μίλησε o Κώστας Αγοραστός.

«Δεσμεύτηκε για την προβολή του Διαχρονικού Μουσείου αλλά και την επιλογή 12 σημαντικών του εκθεμάτων για αυτή την διαδικασία. Αναφέρθηκε στα έργα του Αρχαίου Θεάτρου τα οποία ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας τρέχει και προχωρά. Μάλιστα τόνισε ότι το υπουργείο είναι κοντά για το έργο της κεντρικής σκηνής του Αρχαίου Θεάτρου.

Συζητήσαμε επίσης για τα 34 έργα που υλοποιούμε αλλά και για τα υποβρύχια μουσεία που το υπουργείο θέλει να συνδράμει. Τέλος αποκάλυψε ότι το υπουργείο Πολιτισμού εργάζεται ώστε ο Όλυμπος να μπει στα μοναδικά τοπία της Ουνέσκο», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Πηγή: larissanet.gr