Φάρσαλα: Φωτοβολταϊκό «δάσος» 2.147 στρεμμάτων

«Πράσινο φως» για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού δάσους, με εμβαδόν 2.147 στρέμματα στα Φάρσαλα και συγκεκριμένα στην περιοχή Θετίδιο της Σκοτούσας

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής των Φαρσάλων αποφάσισε κατά πλειοψηφία την μίσθωση των δημοτικών εκτάσεων που θα χρειαστεί η εταιρεία. Πρόκειται για τρεις εκτάσεις στη θέση Παλιάμπελα. Όμως παράλληλα η Επιτροπή αποφάσισε και την μετάβαση της στην περιοχή για να κάνει μια δημόσια συνάντηση με τους κατοίκους του οικισμού Θετιδίου για το θέμα. Αυτό ίσως αποδειχθεί εμπόδιο στην υλοποίηση του προγράμματος.

Τι δήλωσε ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου

Σύμφωνα με το larissanet.gr, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος o Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Αναστάσιος Λιαπής μεταξύ άλλων τόνισε πως πρόκειται για μια μακροπρόσθεσμη ενοικίαση τουλάχιστον 25 ετών που θα μπορεί να παραταθεί για ακόμη 10 έτη.

Χαρακτήρισε την μίσθωση των Δημοτικών εκτάσεων ως επωφελή προς το Δήμο Φαρσάλων και το Δημοτικό συμφέρον καθώς αξιοποιεί αδρανείς γαίες. Υπογράμμισε ωστόσο πως θα πρέπει να υπάρξει μια επαφή με τους κατοίκους της περιοχής για τους οποίους τόνισε πως μπορούν να μπούνε και όροι για να έχουν προτεραιότητα στην εργασία.

Περισσότερα σε Ειδήσεις