Αρνητικά τα δείγματα των Ρομά στα Φάρσαλα - Eν αναμονή στον Τύρναβο

Μετά τα καλά νέα που ήρθαν από τις 333 δειγματοληψίες σε Ρομά από τον συνοικισμό στη Λάρισα, αντίστοιχα θετική εξέλιξη φαίνεται να υπάρχει και στον οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε στοχευμένα δείγματα που λήφθηκαν χθες είναι αρνητικά, προκαλώντας ανακούφιση σε τοπικούς φορείς και κοινωνία.

Την ίδια ώρα, στην αναμονή βρίσκονται στο δήμο Τυρνάβου, προκειμένου κι εκεί να πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη δειγματοληψία. Αυτό θα συμβεί σήμερα Κυριακή ή το αργότερο αύριο το πρωί, καθώς εκτιμάται πως θα χρειαστεί μεγαλύτερος αριθμός δειγμάτων.

Σε ότι αφορά τη συνοικία της Νέας Σμύρνης, μέρος της οποίας σήμερα βρίσκεται για τέταρτη ημέρα σε καραντίνα, εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται νέος γύρος δειγματοληψιών ώστε να υπάρχει βαθύτερη εικόνα για το εάν έχει υπάρξει διασπορά του κορονοϊού και σε άλλα άτομα, εκτός από τα ήδη γνωστά.

Αυξημένη Αστυνόμευση

Στους οικισμούς των Ρομά σε Τύρναβο και Λάρισα πάντως, έχει αυξηθεί η αστυνόμευση μετά από αίτημα που έχουν απευθύνει στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αστέριο Μαντζώκα, οι δύο δήμαρχοι της περιοχής κ.κ. Γιάννης Κόκκουρας και Μάκης Εσκίογλου αντίστοιχα. Στόχος είναι να περιοριστούν στο ελάχιστο μετακινήσεις στο πλαίσιο της προστασίας από την πανδημία.

Πηγή: onlarissa.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις