Αναμένεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στο δήμο για τις ζημίες στις δενδρώδεις καλλιέργειες

Ο δήμος Ελασσόνας, μετά τον παγετό που σημειώθηκε στις 17/03 σε αρκετές περιοχές του δήμου με το θερμόμετρο να πέφτει στους -6 βαθμούς τις πρώτες πρωινές ώρες, προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με παραγωγούς και με τον ΕΛΓΑ μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Δραγατσίκης είχε προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία με παραγωγούς, οι οποίοι επισήμαναν τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι δενδρώδεις καλλιέργειες στην περιοχή, όπως αμυγδαλιές, ροδακινιές, νεκταρινιές, βερικοκιές, ενώ ζημία παρατηρείται και στις μηλιές, οι οποίες αυτόν τον καιρό βρίσκονται στην ροζ κορυφή.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Δίνουμε βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα και στους αγρότες μας. Είναι πραγματικά λυπηρό να πλήττεται για ακόμη μια φορά η αγροτική παραγωγή της περιοχής με δενδρώδεις καλλιέργειες.

Τηλεφώνησα προσωπικά στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο, από τον οποίο ζήτησα να αποσταλεί κλιμάκιο την περιοχή μας και να προχωρήσει σε εκτίμηση των ζημιών, καθώς και να δοθεί παράταση στην προθεσμία δήλωσης ζημιών, λόγω της αδυναμίας των ανταποκριτών να εξυπηρετήσουν τους παραγωγούς με τα τρέχοντα μέτρα προστασίας από τον ιό.

Ο κ. Λιόντος με διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση στο αίτημα. Η Διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης του δήμου μας θα παρακολουθεί στενά την διαδικασία μέχρι την αποζημίωση των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ».

Πηγή: larissanet.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις