Ζημιές στη Σκόπελο σε δρόμους, ύδρευση και αποχέτευση

Για πάνω από 48 ώρες βρέχει στο νησί της Σκοπέλου, με αποτέλεσμα να γίνουν μεγάλες ζημιές στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο, στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ένα μεγάλο μέρος στο νησί είναι χωρίς νερό, σε μια περίοδο που ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού και ο δήμος θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει τις βλάβες σήμερα, ενώ αρκετές είναι οι περιοχές που πλημμύρισαν, όπως και στις μεγάλες ζημιές του 2015, ελλείψει έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, επειδή ο κόσμος βρίσκεται στα σπίτια του, νερό και ρεύμα (σημειώθηκε μια βλάβη το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά αποκαταστάθηκε) είναι απαραίτητα αγαθά για τον καθένα.

Ο κ. Περίσσης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και είπε ότι για να θωρακιστεί το νησί από τις μεγάλες πλημμύρες του 2015 δεν έγιναν μελέτες, ενώ όσες μελέτες έγιναν δεν χρηματοδοτήθηκαν, όπως στην περίπτωση του Αγνώντα.

«Μετά και τις νέες ζημιές η Δημοτική Αρχή θα ξεκινήσει μια μεγάλη μελέτη που θα αφορά τη Σκόπελο και τον Πάνορμο, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μια μελέτη για την περιοχή της παραλίας Λιμνονάρι», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο ίδιος τόνισε ότι η συνεχόμενη βροχή δημιούργησε μεγάλα και σημαντικά προβλήματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια όλων, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη και τους βουλευτές Μαγνησίας που βοήθησαν πολύ και τους ευχαριστεί, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι η Πολιτεία θα είναι αρωγός στο έργο του Δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Περίσση, χθες από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια διέθεσε μηχάνημα για τη διάνοιξη του επαρχιακού δρόμου, ήδη οι δημοτικές κοινότητες ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη χαλαζόπτωση του Οκτωβρίου 2019, αλλά πλέον κηρύχθηκε όλο το νησί.

Πηγή: magnesianews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις