Νέα πεζοδρόμια στο δρόμο Σκιάθο – Κουκουναριών κατασκευάζει η περιφέρεια

Νέα πεζοδρόμια κατασκευάζει στο δρόμο Σκιάθο – Κουκουναριών η περιφέρεια Θεσσαλίας. Το επόμενο διάστημα δημοπρατείται το έργο «Συντήρηση της επαρχιακής οδού Σκιάθου – Κουκουναριών – πεζοδρόμηση» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας υλοποιούμε ένα σημαντικό έργο υποδομής για τη Σκιάθο» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

«Πρόκειται για έργο ουσίας που αλλάζει την εικόνα στην επαρχιακή οδό Σκιάθου – Κουκουναριών ενισχύοντας την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Με έργα προσδίδουμε προστιθέμενη αξία στις περιοχές μας και ενισχύουμε την αναπτυξιακή προοπτική τους» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Στοιχεία έργου

Η προσαρμογή και κατασκευή των νέων πεζοδρομιών στο υφιστάμενο σώμα της οδού θα γίνει με τομή του οδοστρώματος με χρήση ασφαλτοκόπτη, εν συνεχεία θα γίνει εκσκαφή γαιών, τοποθέτηση κράσπεδων οδοποιίας, τοποθέτηση οδοστρωσίας, τοποθέτηση οπλισμού και σκυροδέτηση της επιφάνειας έδρασης του πεζοδρομίου και στο τέλος τοποθέτηση των πλακών πεζοδρομίου.

Σε τμήματα όπου η οδός βρίσκεται όρυγμα, θα κατασκευαστεί στηθαίο από σκυρόδεμα δίπλα στα νέα πεζοδρόμια, για την συγκράτηση των πρανών της οδού εκτός της επιφάνειας των νέων πεζοδρομίων.

Πηγή: magnesianews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκινούν έλεγχοι από την περιφέρεια για την τήρηση των κανόνων προφύλαξης από τον covid-19