Θετικό κρούσμα του κορoνοϊού σε τουρίστα πτήσης στη Σκιάθο

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ γνωστοποίησε πως διαπιστώθηκαν 28 νέα κρούσματα του κορoνοϊού, ενώ με νεότερη ενημέρωση ο Οργανισμός έδωσε τη διασπορά των νέων περιπτώσεων Covid-19 ανά την Επικράτεια, και συγκεκριμένα ένα θετικό κρούσμα εντοπίστηκε στην Σκιάθο.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ λοιπόν, διενεργήθηκαν πάνω από 5.889 μοριακά τεστ στα αεροδρόμια, από την Τετάρτη, όταν και άνοιξαν όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Από τα περίπου 1400 δείγματα προέκυψαν 5 θετικά κρούσματα κορoνοϊού.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας κατά της πανδημίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, o οποίος ρωτήθηκε επιβεβαίωσε κατηγορηματικά πως πρόκειται για ένα και μόνο θετικό κρούσμα στη Σκιάθο.

Το Κέντρο Υγείας αναμένει οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για να παραλάβει τον ασθενή από το ξενοδοχείο όπου περνάει τις διακοπές του και να τον οδηγήσει σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Το κρούσμα αφορά γυναίκα από τη Σερβία και σύμφωνα με πληροφορίες, τεστ κορoνοϊού θα γίνει και στον σύντροφό της. Σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Σκιάθου, ο κ. Τζούμας δήλωσε πως δεν έχει ενημερωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θετικός στον κορονοϊός 84χρονος από την Λεπτοκαρυά Πιερίας