Ενίσχυση του δήμου και του περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου με υγειονομικό υλικό

Υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης παρέλαβε τις προηγούμενες ημέρες το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ, μέλος του οποίου είναι και ο δήμαρχος Αλοννήσου, διανεμήθηκε σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, υγειονομικό υλικό υψηλής ποιότητας σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Περιφερείας Θεσσαλίας.

Παρών στον έλεγχο της παραλαβής του υλικού από το προσωπικό του Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού, ήταν και ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης που βρίσκεται καθ’όλη τη διάρκεια της πανδημίας, σε διαρκή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές και τους θεσμικούς φορείς Δημόσιας Υγείας για την λήψη και εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων, την επισήμανση των αναγκών και την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης.

Σημειώνεται πως έγκαιρα από τις πρώτες ημέρες της κρίσης, ο δήμος Αλοννήσου ανταποκρίθηκε άμεσα στις συνθήκες της εποχής.

Με τις όποιες δυνατότητες διαθέτει, φρόντισε να ενισχύσει τον ιστό της κοινωνικής δομής της Αλοννήσου, να παρέχει βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες, να ενισχύσει την αμφίδρομη επικοινωνία με τους δημότες μέσα από τηλεφωνικές γραμμές και έξυπνες εφαρμογές στα κινητά, να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού, στην πιστή τήρηση των κανονισμών Δημόσιας Υγείας και την ομαλή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου και να πρωτοστατήσει στην υποβολή προτάσεων για την αποδοτικότερη διαχείριση της κρίσης στις νησιωτικές περιοχές.

Ο κ. Πέτρος Βαφίνης δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της παραλαβής πως, «εκ μέρους του Δήμου Αλοννήσου, ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο για την αξιόλογη πρωτοβουλία. Επιπλέον, τα εύσημα ανήκουν στο προσωπικό του Περιφερειακού Ιατρείου της Αλοννήσου που με το ζήλο και την υπερπροσπάθεια του, η παρεχόμενη βοήθεια είναι εξαιρετικά σημαντική.

Χωρίς αμφιβολία, τέτοιες χειρονομίες μας δίνουν επιπλέον κίνητρο να συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα μας, με την ελπίδα πως η επόμενη ημέρα πλησιάζει και με μοναδική ανταμοιβή πως μέχρι στιγμής η Αλόννησος χάρη και στην εξαιρετική προσπάθεια και πειθαρχία των κατοίκων της, παραμένει απρόσβλητη από τον κορονοϊό και δεν τέθηκε σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή».

Πηγή: e-thessalia.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις