Περιοδεία της Δωροθέας Κολυνδρίνη στην Αλόννησο και αυτοψία στα έργα της περιφέρειας

Αλόννησο

Αυτοψία στα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Αλόννησο, πραγματοποίησε την Τετάρτη 1-7-2020 η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο κ. Βαφίνη, τον εντεταλμένο σύμβουλο Βορείων Σποράδων κ. Ζλατούδη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αλοννήσου.

Η κ. Κολυνδρίνη αρχικά επισκέφθηκε τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Αναλυτικά επισκέφθηκε, το νέο γήπεδο 5χ5 που κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη θέση «Κοπρισιές», το Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου, όπου έγινε προσθήκη αιθουσών, το οδικό τμήμα από Προφήτη Ηλία έως Γιάλια όπου έγινε νέος ασφαλτοτάπητας, το οδικό τμήμα προς Τζώρτζη Γιαλό όπου έγιναν εργασίες βελτίωσης, τον χώρο στάθμευσης στον οικισμό Χώρα Αλοννήσου όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες διαμόρφωσης και τις λιμενικές εγκαταστάσεις αλιευτικού καταφυγίου Όρμου Βότση.

Ακολούθως πραγματοποίησε αυτοψία στα εν εξελίξει έργα. Στο κλειστό Γυμναστήριο Αλοννήσου, προϋπολογισμού 260.000,00 ευρώ, με τις εργασίες να αφορούν στην αποπεράτωση του υπογείου χώρου του Κλειστού Γυμναστήριου, καθώς και στην αποπεράτωση – διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Στο έργο, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Πατητηρίου, προϋπολογισμού 124.000,00 ευρώ, με τις εργασίες να αφορούν στην επισκευή της υπάρχουσας ράμπας και στη διαμόρφωση επιφάνειας της οδού πρόσβασης προς το σημείο ελλιμενισμού των εμπορικών πλοίων.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε αυτοψία και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών του έργου συντήρηση του οδικού δικτύου Αλοννήσου αρμοδιότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου πραγματοποιούνται εργασίες βελτίωσης τμημάτων και σημείων του οδικού δικτύου, τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας από Πατητήρι έως Γέρακα, εργασίες διαπλάτυνσης της οδού, τοποθέτηση πινακίδων θέσεων επικίνδυνων θέσεων, κ.α. και αποτυπώθηκαν οι ανάγκες συνέχισης των εργασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δωρεάν λεωφορείο για την παραλία

Πηγή: e-thessalia.gr