Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου Ζαγοράς

Οι εργασίες κατασκευής του νέου κλειστού γυμναστηρίου στη Ζαγορά επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ και το επόμενο διάστημα η Ζαγορά και γενικότερα η περιοχή του Πηλίου αναμένεται να αποκτήσει ένα σύγχρονο γυμναστήριο.

Έχει υλοποιηθεί το 85% των εργασιών και απομένει ακόμη η τοποθέτηση του παρκέ, του συστήματος ψύξης και θέρμανσης, του εξοπλισμού (μπασκέτες, πίνακες, πάγκοι κλπ.), η τοποθέτηση καθισμάτων και οι εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου.

«Η Ζαγορά και το Πήλιο αποκτούν το επόμενο διάστημα ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο. Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας μελετήσαμε και υλοποιούμε ένα μεγάλο αθλητικό έργο. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λέμε λίγα και κάνουμε πολλά. Δίνουμε μάχες και φέρνουμε αποτελέσματα γιατί όσοι ζουν στα ορεινά και στα χωριά, έχουν δικαίωμα στη ζωή» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Στοιχεία έργου

Το συγκρότημα του κλειστού γυμναστηρίου ολοκληρώνεται σε δημοτικό χώρο εμβαδού 8.727,4 τ.μ., που βρίσκεται εκτός ορίων του οικισμού Ζαγοράς στη θέση ΚΟΤΡΩΝΙ – ΑΘΩΝΑ. Το κλειστό Γυμναστήριο καλύπτει επιφάνεια εμβαδού περίπου 1.455,60 μ2.

Αποτελείται από τρία (3), βασικά τμήματα:

α. Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής όπου θα χρησιμοποιείται για καλαθοσφαίριση, (BASKETBALL) πετοσφαίριση (VOLLEYBALL) και για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Το δάπεδο του γηπέδου θα είναι ξύλινο (παρκέ), διαστάσεων 22,70Χ34,00m με ελεύθερο ύψος 9,20m,

β. Το συγκρότημα των βοηθητικών της αίθουσας χώρων, που θα εξυπηρετούν τους αθλούμενους, προπονητές, και διαιτητές, τους χώρους διοικητικής υποστήριξης, την αποθήκη οργάνων και το μηχανοστάσιο

γ. Τις κερκίδες χωρητικότητας 390 θεατών, τους χώρους εισόδου στις κερκίδες από τον περιβάλλοντα χώρο, χώρους υγιεινής (W.C.) για το κοινό, ένα μικρό κυλικείο και μία αποθήκη.

Περιμετρικά του κτιρίου θα υπάρχει πεζοδρόμιο πλάτους τουλάχιστον 2.00 μ. και θα κατασκευαστούν οι απαιτούμενες σκάλες, ράμπες και εξωτερικοί διάδρομοι, προσπελάσεις προς και από τους χώρους του γυμναστηρίου. Θα κατασκευαστούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα για τη προστασία του κτιρίου και για τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας του. (π.χ. τοίχοι αντιστήριξης, απορροές όμβριων κτλ.).Τα πλευρικά τοιχώματα του γυμναστηρίου θα είναι από οπτοπλινθοδομή και η στήριξη της στέγης γίνεται από κατάλληλη μεταλλική κατασκευή. Το κτίριο θα περιλαμβάνει και εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης.

Γενικά η μορφή του κτιρίου προσαρμόστηκε στις τοπικές συνθήκες και έγινε προσπάθεια τόνωσης της μορφής του ως κτίριο Δημοσίου χαρακτήρα, για τη διαφοροποίηση του και την αναγνωρισιμότητα του και τη λειτουργία του ως σημείο αναφοράς στον οικισμό.

Η μεγάλη αίθουσα αθλοπαιδιών, θα έχει τη δυνατότητα χρήσης και για πολιτιστικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις κ.ά.

Πηγή: e-thessalia.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις