Βόλος - διπλό έγκλημα: Ορφανό, από μητέρα, ένα παιδί τεσσάρων ετών

Η άτυχη 28χρονη του έκανε ασφαλιστικά μέτρα και εκείνος σκότωσε την ίδια και τον αδερφό της. Συγκλονισμένος ο Βόλος από το διπλό έγκλημα. Ορφανό, από μητέρα, ένα παιδί τεσσάρων ετών.

 

Του Γιώργου Σόμπολου

Στον εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτοφώρου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο άνθρωπος που το βράδυ της Δευτέρας, εισέβαλε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, όπου σκότωσε την ίδια και τον αδελφό της.

Ο 30χρονος δράστης, βρισκόταν σε διάσταση με την σύζυγο του, τους τελευταίους 5,5 μήνες. Αιτία, σύμφωνα με συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων, ήταν η απρόβλεπτη συμπεριφορά του 30χρονου Δ.Ρ., ο οποίος φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσεως θέματα.

Μάλιστα, φέρεται να την έχει ξυλοκόπησε αρκετές φορές κατά το παρελθόν και για αυτό τον λόγο η 28χρονη, είχε προχωρήσει σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την ζωή της, αλλά και του ανήλικου παιδιού που είχαν αποκτήσει. Δυστυχώς όμως, οι προσπάθειες της 28χρονης, αποδέχθηκε ότι έπεσαν στο κενό, αφού για μια ακόμη φορά, ο δράστης επιτέθηκε στην 28χρονη.

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο πατρικό της σπίτι με τον αδελφό και την μητέρα της. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης πήγε στο σπίτι για να σκοτώσει. Αυτό προκύπτει από την σοκαριστική μαρτυρία της ίδιας του της πεθεράς που ήταν παρούσα στο διπλό φονικό. Εκεί, όπου είδε την ίδια της την κόρη, την Κωνσταντίνα, να πέφτει πρώτη νεκρή από τα δολοφονικά χτυπήματα του 30χρονου, στον λαιμό και την κοιλιά. Από τις φωνές της, έτρεξε για βοήθεια ο αδελφός της 28χρονης, ο 30χρονος Γιώργος. Πρόλαβε να αρπάξει ένα ξύλο για να απωθήσει τον δράστη, πλην όμως, δέχθηκε μαχαιριές στην καρδιά και την κοιλιά και σωριάστηκε και αυτός νεκρός.

Ο δράστης, σε κατάσταση αμόκ, μπήκε στο αυτοκίνητο του και προσπάθησε να διαφύγει. Σχεδόν 1,5 ώρα αργότερα, έπειτα από καταδίωξη, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματικός της ασφάλειας, που χειρίζεται την υπόθεση, σχολιάζοντας την παραμονή του δράστη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Είναι δεδομένο πως ο άνθρωπος χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας, κάτι που θα αποφασίσει εισαγγελέας και ανακριτής, σχολίασε ο ίδιος αστυνομικός. Ωστόσο, για μια ακόμη φορά, αποκαλύπτεται μια τραγωδία, την οποία το θύμα, πάλευε να αποσωβίσει. Χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση της 28χρονης, αποδεικνύεται ότι η άτυχη γυναίκα, είχε προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων. Αιτία ήταν η κακοποιητική συμπεριφορά του δράστη, καθώς την ξυλοκοπούσε, όπως η ίδια κατήγγειλε αρκετά συχνά. Η Κωνσταντίνα, είχε πετύχει, μέσω της δικαιοσύνης, να απαγορευτεί η προσέγγιση του δράστη στο σπίτι της και κοντά στην ίδια. Κάτι που όμως, φαίνεται ότι εξόργισε ακόμη περισσότερο τον 30χρονο εν διαστάσει σύζυγο της και τελικά τον ώθησε στο έγκλημα. Τόσο η αστυνομία όσο και η δικαιοσύνη ήταν ενήμερες για την δράση του 30χρονου. Πλην όμως οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, φαίνεται ότι αντί να οδηγήσουν στο ψυχιατρείο τον 30χρονο Δ.Ρ., οδήγησαν τελικά στον θάνατο την 28χρονη Κωνσταντίνα Τσάπα και τον 30χρονο αδερφό της Γιώργο, μπροστά στα μάτια της ίδιας τους της μητέρας, αφήνοντας ορφανό, από μητέρα, ένα παιδί μόλις τεσσάρων ετών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις