Έτοιμη μέχρι το 2024 η σιδηροδρομική γραμμή Βόλου - Λάρισας

Το 2024 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα κατασκευαστικά έργα της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου - Λάρισας

Το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό έργο της τελευταίας δεκαετίας αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το 2024 ενώνοντας τον Βόλο με την Λάρισα. Μάλιστα, η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ την περασμένη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για να αποκαλυφθεί αρχικά ο μειοδότης του έργου. Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 83 εκατ. ευρώ.

Το σιδηροδρομικό έργο

Το έργο ηλεκτροκίνησης, θα αναβαθμίσει θεαματικά την σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τις δύο μεγάλες θεσσαλικές πόλεις και σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα εγκατασταθεί ηλεκτροκίνηση τύπου τρόλεϊ, για ταχύτητες μέχρι και 100 χλμ/ώρα. Η διαδρομή ανάμεσα στον Βόλο και την Λάρισα, μαζί με τις ενδιάμεσες στάσεις, θα μειωθεί στα 40 λεπτά και παράλληλα θα λειτουργήσει και η προαστιακή σύνδεση μεταξύ Βόλου και Θεσσαλονίκης με συνολικό χρόνο μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά.

Στο συνολικό έργο περιλαμβάνονται και η νέα χάραξη της γραμμής από το Λατομείο ως και τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου, μήκους 10,5 χιλιομέτρων, που θα περνά μέσα από την Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, με κατάργηση του “S” που τέμνει την Νέα Ιωνία και τέλος θα δημιουργηθεί νέος σταθμός-στάση που θα εξυπηρετεί τους χιλιάδες εργαζομένους.

Το μεγάλο αυτό έργο που θα αλλάξει τα συγκοινωνιακά δεδομένα στην περιοχή, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Ε.Π. “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020”.

Περισσότερα σε Ειδήσεις