Πατέρας άφησε 6χρονο μόνο στο σπίτι – Κρεμόταν από τα κάγκελα του μπαλκονιού

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε χθες, Πέμπτη σε γειτονιά του Βόλου. Εξάχρονος, ο οποίος ήταν μόνος του στο σπίτι φέρεται να κρεμάστηκε από τα κάγκελα του μπαλκονιού. Ευτυχώς σώθηκε αφού έγινε αντιληπτός από υπαλλήλους ενός απορριμματοφόρου του δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 6χρονο αγόρι ήταν μόνο στο σπίτι, ενώ η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Βγήκε στο μπαλκόνι και πέρασε το πόδι του έξω από τα κάγκελα, κλαίγοντας με λυγμούς.

Ο μικρός έγινε αντιληπτός από εργαζομένους του δήμου, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί ο επόπτης καθαριότητας, ο οποίος και έσπευσε επί τόπου για να δει τι έχει συμβεί. Βρήκε το παιδί σχεδόν να κρέμεται και έντρομος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σε λίγα λεπτά οι αρχές έφθασαν στο σημείο. Μιλούσαν στο αγοράκι προσπαθώντας να το καθησυχάσουν, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι πυροσβέστες σήκωσαν σκάλα και κατέβασαν το παιδί με ασφάλεια στο έδαφος.

Ο πατέρας του μικρού, πακιστανικής καταγωγής -όπως δήλωσε στις αρχές- είχε πάει να αγοράσει φαγητό στο παιδί, ενώ αρχικά είχε δηλώσει πως είχε μια δουλειά.

Το ιστορικό

Ο 6χρονος από τις 13 Αυγούστου διαμένει βάσει δικαστικής απόφασης με τον 40χρονο πατέρα του πακιστανικής καταγωγής. Συνολικά θα διέμενε μαζί του για 20 ημέρες στο πλαίσιο του χρόνου που του παραχώρησε το δικαστήριο για να μπορεί να βλέπει το παιδί του.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr ο πατέρας δεν έπεισε τις αρχές και η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος του δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Για την υπόθεση ορίστηκε ρητή δικάσιμος. Ο 40χρονος πατέρας θα βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου στις 14 Οκτωβρίου.

Ο 6χρονος οδηγήθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του.

Σε δικαστική διαμάχη οι γονείς

Ο 40χρονος από το Πακιστάν είχε παντρευτεί πριν από έξι χρόνια στην πατρίδα του τη Βολιώτισσα μητέρα του εξάχρονου, η οποία ενώ ήταν 8 μηνών έγκυος τον εγκατέλειψε. Φέρεται να πληροφορήθηκε ότι ο σύζυγός της ήταν δίγαμος.

Η μητέρα επέστρεψε στον Βόλο, γέννησε και αποφάσισε να φτιάξει τη ζωή της. Ο σύντροφός της ήταν εκείνος που αναγνώρισε το παιδί και του έδωσε το όνομά του.

Περισσότερα σε Ειδήσεις