Κορονοϊός: Εγκαταστάθηκε ο μοριακός αναλυτής στο Νοσοκομείο Βόλου

Μέχρι δέκα τεστ την ημέρα

Μετά από αρκετές παρεμβάσεις εγκαταστάθηκε ο μοριακός αναλυτής στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να καλυφθούν τα έκτακτα περιστατικά που χρήζουν τεστ κορονοϊού.

Ο Διευθυντής του Βιοχημικού Τμήματος του Αχιλλοπούλειου κ. Ηλίας Τογκουσίδης μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε πως το μηχάνημα, έχει την μορφή ενός κοινού εκτυπωτή και μέσω αυτού θα εξετάζονται τα άκρως επείγοντα περιστατικά, όπως είναι τα εμπύρετα φλεγμονώδη που χρειάζονται άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης σε παλαιότερες δηλώσεις του δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Υγείας θα καλύψει και το ποσό απ’ όσα αντιδραστήρια χρειάζεται το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μιας και το ποσό των 20.000 ευρώ με το οποίο ενισχύεται το Νοσοκομείο, αφορά μόνο τα αντιδραστήρια για το πρώτο διάστημα.

Γι’ αυτό το λόγο έχει δοθεί εντολή από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια για λήψη έως δέκα τεστ την ημέρα, προκειμένου το ποσό των 20.000 ευρώ που έχει επιχορηγηθεί στο Νοσοκομείο να επαρκέσει για τουλάχιστον 30-40 ημέρες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις