Έκτακτα μέτρα προστασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τα κρούσματα σε στρατόπεδο

Τέσσερις στρατιώτες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στο στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Βόλου.

Tην Πέμπτη βρέθηκε θετικός ο πρώτος στρατιώτης, ο οποίος έκανε τεστ μετά από έντονο βήχα ημερών και μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο στρατόπεδο και 24 ώρες μετά, υποβλήθηκαν με το thetoc.gr όλοι οι στρατιώτες σε τεστ κορονοϊού.

Έτσι προέκυψαν τα τρία νέα κρούσματα, που αφορούν σε ασυμπτωματικούς στρατιώτες.Και οι τρεις, που είναι ηλικίας από 25 έως 29 ετών, θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Και δεύτερο κρούσμα στη Σχολή Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το in.gr και δεύτερος ασθενής με κορονοϊό εντοπίστηκε στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, μετά τους ελέγχους που έγιναν συνεπεία του πρώτου κρούσματος που είχε εντοπιστεί σε εκπαιδευόμενο συνοριοφύλακα.

Σύμφωνα με το xronos.gr ο δεύτερος ασθενής ανήκει στον κύκλο των επαφών του πρώτου. Ο φορέας του δεύτερου κρούσματος προς το παρόν βρίσκεται σε απομόνωση στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Κομοτηνή.

Αν διαπιστωθεί επιδείνωση της κατάστασης του, θα μεταφερθεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Υπενθυμίζεται ότι στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής εκπαιδεύονται αυτή την περίοδο 534 συνοριοφύλακες (άνδρες και γυναίκες) που κατάγονται και θα υπηρετήσουν στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου.

Έκτακτα μέτρα προστασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις – Πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα

Η έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας φέρνει αλλαγές ως προς τα πρωτόκολλα προστασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο πλαίσιο των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της πανδημίας COVID-19, το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει τα ακόλουθα: Η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική:
  • Στα στρατιωτικά πρατήρια, στα κουρεία/κομμωτήρια, στα στρατιωτικά φαρμακεία, στις επιχειρήσεις τροφίμων, στις στρατιωτικές λέσχες, σε όλους τους χώρους εστίασης (ΚΨΜ, κυλικεία κλπ.), στους χώρους γραφείων (όταν υπάρχει επαφή με το κοινό), τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό.
  • Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός στρατιωτικών αεροδρομίων καθώς και κατά τη διάρκεια όλων των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από το προσωπικό και τους επιβάτες.
  • Στους χώρους αναμονής καθώς και εντός των μέσων μεταφοράς προσωπικού από τους οδηγούς/χειριστές και τους επιβάτες.
  • Στα πολεμικά μουσεία και στους ιστορικούς χώρους των ΕΔ, από το προσωπικό, τους ξεναγούς και τους επισκέπτες.
  • Στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία, από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.
  • Σε όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται σε στρατιωτικές Μονάδες – Υπηρεσίες καθώς και στα άτομα που τους συνοδεύουν/υποδέχονται, καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτές. Στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα υποδοχής στις πύλες εισόδου στρατιωτικών Μονάδων – Υπηρεσιών.
  • Στους ανελκυστήρες από τους επιβαίνοντες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις