Σε ασφαλή περιοχή μαθητές Γυμνασίου που βρίσκονται στην Ιταλία

Την αναστολή των μαθητικών εκδρομών στην Ιταλία, ανακοίνωσε χθες, για προληπτικούς λόγους, το υπουργείο Παιδείας, μετά τον αυξημένο συναγερμό στην γειτονική χώρα, λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού, που έφτασαν πλέον τα 150.

Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου του Βόλου βρίσκονται σε ασφαλή περιοχή, στην κεντρική Ιταλία, στην περιφέρεια Ούμπρια, με πρωτεύουσα την Περούντζια. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται σε επιφυλακή, έχοντας συνεχή επικοινωνία με το Γυμνάσιο αλλά και το Υπουργείο.

Μιλώντας στο magnesianews.gr, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε ότι η Δ.Δ.Ε. είναι σε συνεχή επικοινωνία, αλλά και σε ετοιμότητα στην περίπτωση επαναπατρισμού εφόσον χρειαστεί, των παιδιών.

Όπως τόνισε «ενημερωθήκαμε χθες από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και μέσω του υπουργείου Παιδείας πως μεταξύ των δέκα σχολείων που βρίσκονται στην Ιταλία αυτές τις ημέρες, είναι και ένα Γυμνάσιο του Βόλου».

Συνολικά, είναι έντεκα οι μαθητές με τους δύο συνοδούς καθηγητές τους, που ταξίδεψαν στην Περούντζια, στην κεντρική Ιταλία, εκτός δηλαδή των δεκατριών περιοχών που μπήκαν σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού.

Πηγή: magnesianews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις