Προκαταρκτική για το ταξίδι Βολιωτών στην Τουρκία

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έγινε παραβίαση του άρθρου 282 του Ποινικού Κώδικα και αν προκύπτει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε άλλους ανθρώπους, ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου.

Αφορμή ήταν η επιστολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, προς τον Πρωθυπουργό, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον ΕΟΔΥ, για την εκδρομή Βολιωτών στην Τουρκία για συμμετοχή σε συνέδριο.

Με την προκαταρκτική που ανέθεσε, ο εισαγγελέας ζητά να διακριβωθεί ποιος ο φορέας διοργάνωσης της εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη, ποιοι συμμετείχαν στο γκρουπ και αν επέστρεψαν υγιείς, σε μια συγκυρία έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού και αν τηρούνται τα μέτρα για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Για το θέμα οι τουριστικοί πράκτορες του Βόλου ανακοίνωσαν ότι στη γειτονική χώρα ταξίδεψαν οκτώ Βολιώτες με Ι.Χ. αυτοκίνητα, χωρίς τη συμμετοχή γραφείου από τον Βόλο, συμμετείχαν στο γκρουπ οι οποίοι και ελέγχθηκαν από τον ΕΟΔΥ και μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών κατ’ οίκον σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, ενώ μέχρι τις 17 Μαρτίου, δεν υπήρχε επίσημη απαγόρευση για ταξίδια στην Τουρκία.

Πηγή: magnesianews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις