ΛΑΣ: «Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι του δήμου»

Το γεγονός, ότι με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού ιδιωτικοποιούνται σιγά – σιγά όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου κατήγγειλε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Ριζόπουλος. O ίδιος επανέλαβε τη θέση της ΛΑΣ, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι που υπάρχουν σήμερα στους Δήμους, για να καλύψουν τις ανάγκες.

Με αφορμή το ότι ο δήμος Βόλου δίνει σε ιδιώτη τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου Αγριάς, ο επικεφαλής της ΛΑΣ είπε ότι είναι πραγματικότητα η έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, καθώς έχουν χρόνια να προσληφθούν μόνιμοι υπάλληλοι και όλες οι ανάγκες καλύπτονται με δίμηνες, πεντάμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις.

«Η Δημοτική Αρχή, όπως έχει διατυπώσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. δήμαρχος, είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, δεν έχει κανένα ενδοιασμό και γι’ αυτό δεν πιέζει την κάθε κυβέρνηση να διορίσει κόσμο για δουλειά», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

 

«Κοστίζει παραπάνω στους δημότες»

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ, είχε ότι έχουν πολιτική ευθύνη οι κυβερνήσεις και η Δημοτική Αρχή και συμπλήρωσε ότι η καθαριότητα είναι ακόμη ένας τομέας που ιδιωτικοποιείται.

«Έχουμε φύλαξη δημοτικών κτιρίων σε ιδιώτη, καθαριότητα δημοτικών κτιρίων σε ιδιώτη, το leasing με τα απορριμματοφόρα είναι ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς έχουμε ουσιαστικά νοικιασμένα οχήματα και νοικιασμένη τη συντήρησή τους, έχουν ιδιωτικοποίηση στην περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, στη σήραγγα της Γορίτσας και ουσιαστικά, σταδιακά μέσα από την έλλειψη προσωπικού και με αυτό το πρόσχημα, θα ιδιωτικοποιούνται όλες οι υπηρεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η ιδιωτικοποίηση, κοστίζει παραπάνω στους δημότες με τα ανταποδοτικά τέλη και προέβλεψε ότι θα επεκταθεί σε όλες τις υπηρεσίες, κάτι που η ΛΑΣ καταγγέλλει εδώ και χρόνια και ζητά να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες με μόνιμο προσωπικό.

Πηγή: magnesianews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις