Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα

Να παραμείνουν κλειστά την Καθαρά Δευτέρα προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου στα καταστήματα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του σημειώνει προς τις επιχειρήσεις πως η Καθαρά Δευτέρα είναι υποχρεωτική αργία για το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους Ο.Τ.Α.

Για τον ιδιωτικό τομέα, η συγκεκριμένη ημέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές- υποχρεωτικές αργίες, επομένως η αργία έχει προαιρετικό χαρακτήρα.

«Κατά συνέπεια έγκειται στον κάθε έμπορο –επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι. Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, ενώ νόμιμη είναι και η απασχόληση των μισθωτών τους, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή –σε περίπτωση καταβολής μηνιαίου μισθού- οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση στους υπαλλήλους τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προτείνει στα μέλη του όπως παραμείνουν κλειστά, όπως είθισται κάθε χρόνο καθώς η πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων δεν λειτουργεί την Καθαρά Δευτέρα εθιμικά», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Έως τις 5 Μαρτίου οι εκπτώσεις στο Βόλο

Στο μεταξύ ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει τα μέλη του και το καταναλωτικό κοινό πως οι χειμερινές εκπτώσεις που έχουν ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 5 Μαρτίου για το Βόλο.

Ο Σύλλογος εφιστά την προσοχή στους επιχειρηματίες ότι μετά το πέρας της 5ης Μαρτίου τα καταστήματα θα πρέπει να αφαιρέσουν αναρτήσεις ή γνωστοποιήσεις πινακίδων, που παραπέμπουν σε εκπτώσεις, καθώς συνιστά παράβαση του νόμου και καλό θα ήταν να μη δημιουργείται σύγχυση στην αγορά.

Πηγή: magnesianews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις