Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις για το ασφαλιστικό

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στο Βόλο, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει από την ΑΔΕΔΥ, στις 10 το πρωί στην πλατεία Αγίου Νικολάου και θα ακολουθήσει στις 11 το πρωί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφάσισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι της Μαγνησίας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη ημέρα απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στις 10 το πρωί.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν:
  • κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμου
  • επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης
  • πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων
  • δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση
  • Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, αναφέρεται ότι «απεργούμε για να μην ψηφιστεί από τη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Το νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010 – 2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%.

Αλλάζει η ώρα της σημερινής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Πανεπιστημίου και θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, αντί για τις 10.30 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει απαράδεκτο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που επανανομοθετεί επιθετικά τον νόμο Κατρούγκαλου και ανοίγει το δρόμο για τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι: «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ν’ αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους, γιατί έχουν ευθύνη απέναντι στην οικογένεια και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της υγείας, ενώ διεκδικεί το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα, κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική.

Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν, κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη.

Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 € και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.»

Στάση εργασίας του Συνδικάτου Μετάλλου

Το Συνδικάτο Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» κήρυξε ομόφωνα 4ωρη στάση εργασίας για αύριο Τρίτη 18 Φλεβάρη τις εξής ώρες:

  • Για όσους δουλεύουν 06:00 -14:00 στάση εργασίας από 10:00 έως 14:00
  • Για όσους δουλεύουν 07:00 -15:00 στάση εργασίας από 11:00 έως 15:00

«Κηρύξαμε στάση της Διοίκησης του ΕΚΒ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) αρνήθηκε να κηρύξει 24ωρη Απεργία όπως έχουν κάνει εργασίας γιατί η πλειοψηφία εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την χώρα με ομόφωνες αποφάσεις.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι είναι οι καλύτεροι υπηρέτες της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων της, μαζί με την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που δικαιολογημένα οι εργαζόμενοι ονομάζουν «συνδικαλιστική μαφία», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Πηγή: magnesianews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις