Βολιώτης συνθέτης: «Το Λονδίνο παραμένει ανέμελο, κι αυτό με τρόμαξε»

Έντονη κριτική κατά της βρετανικής κυβέρνησης για τη στάσης της απέναντι στον κίνδυνο διάδοσης του κορονοϊού στη Μ.Βρετανία, ασκεί με δηλώσεις του στην «Καθημερινή» ο Βολιώτης συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο.

Ο Βολιώτης μουσικοσυνθέτης επέστρεψε πριν από λίγες μέρες στην Ελλάδα κρίνοντας ότι κινδυνεύει στο Λονδίνο λόγω της ανεύθυνης στάσης της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, που δεν επέβαλε προληπτικά μέτρα για περιορισμό στο σπίτι κ.α.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στην Τασούλα Επτακοίλη «Τα θέατρα, τα μπαρ και τα καφέ είναι γεμάτα, ελάχιστοι λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα ατομικής υγιεινής, μπαίνεις στο μετρό και συνειδητοποιείς ότι κάθε βαγόνι είναι υγιειονομική βόμβα, οι προσκλήσεις για πάρτι συνεχίζονται».

Να θυμίσουμε ότι ο Δημήτρης Σκύλλας είναι ο πρώτος Έλληνας συνθέτης που κλήθηκε να γράψει έργο για τη θρυλική ορχήστρα του BBC, ο οποίος επίσης

«Το Λονδίνο παραμένει ανέμελο. Κι αυτή η ανεμελιά με τρόμαξε.» Χθες επέστρεψε στην Ελλάδα και μπήκε σε κατ’ οίκον περιορισμό για τις δύο επόμενες εβδομάδες, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Γενικότερα, στις μέρες του κορονοϊού, έχω τρομάξει με τον κυνισμό των Βρετανών και της κουλτούρας τους. Δεν έχουν συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης. Είναι σαν να θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη.

Σαν να λένε: “Εμείς είμαστε διαφορετικοί, ξέρουμε καλύτερα τι πρέπει να κάνουμε, πάμε αντίθετα στο ρεύμα», συνεχίζει ο κ. Σκύλλας. «Αποφάσισα, λοιπόν, να γυρίσω στην πατρίδα μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Δεν ήθελα να γίνω πειραματόζωο στα χέρια μιας κυβέρνησης που πάει κόντρα σε όλο τον κόσμο…»

Πηγή: magnesianews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις